Pariloitu maksa ja gremolata

Maukkaaksi pariloitu maksa on jo omiaan gremolatan kanssa, mutta kun mukaan yhdistää vielä basilikapastan ja sangiovese-viinin on lopputulos mitä erinomaisin.

15.02.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton

*

1 (luomu)appelsiini

1/2 (luomu)sitruuna

2 valkosipulinkynttä

2 dl persiljaa

1/2 tl suolaa

1/2 tl sokeria

rouhittua mustapippuria

*

Vasikanmaksa:

800 g vasikanmaksaa

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl voita

merisuolahiutaleita

Valmistusohje

1. Valmista ensin gremolata. Raasta sitrushedelmien kuoret ja purista mehut.
2. Hienonna valkosipuli ja persilja.
3. Yhdistä kaikki ainekset ja mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
4. Valmista maksa. Putsaa maksasta kalvot ja leikkaa kohmeisena annospaloiksi (noin 1,5-2 cm paksut viipaleet).
5. Kuumenna parila. Sivele maksan pintaan hieman öljyä. Kuumenna voi pannussa. Pariloi maksapaloja noin 1-2 minuuttia/puoli, riippuen halutusta kypsyydestä.
6. Mausta maksa merisuolalla ja tarjoile gremolatan kera.

Vinkki:
Pariloidun maksan lisukkeeksi sopii raikas vihersalaatti tai basilikapasta.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Ukraina-ilmiö Lontoossa

Ukrainalaiset ravintolat hurmaavat Lontoossa

Mriya-ravintolassa Lontoossa pääsee maistelemaan artesaanituottajien ukrainalaisviinejä ja moderneja tulkintoja ukrainalaisesta ruoasta. Tarjolla on myös borssia ja muuta perinneruokaa.

Kegiviinit

Viinien hanatarjoilu yleistyy Euroopassa

Brittipubissa tarjoilija tarttuu yhä useammin juomapistooliin, kun asiakas tilaa viiniä. Viiniä lasketaan hanasta lasiin laadukkaissa ravintoloissakin. Ilmiö näkyy esimerkiksi myös Kööpenhaminassa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla