Pariloitu lohileipä, uppomunan ja hollandaisekastikkeen kera

Uppomuna ja hollandaisekastike kruunaavat viikonlopun aamiaisen tai brunssin. Nam!

13.02.2017 Resepti: Antti Vahtera Kuva: Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

35 min

*

500 g lohifileetä

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

4 viipaletta maalaisleipää (tai paahtoleipää)

tilliä

*

Uppomunat:

2 l vettä

1,4 dl väkiviinaetikkaa

4 munaa

sormisuolaa

*

Hollandaisekastike:

150 g voita

3 keltuaista

4 rkl vettä

4 rkl sitruunamehua

suolaa

Valmistusohje

1.Leikkaa lohifilee neljään osaan. Mausta kalapalat suolalla ja pippurilla.
2. Paista lohet parilapannulla molemmin puolin rapeaksi. Lohi saa jäädä sisältä punertavaksi, jolloin se on mehevää.
3. Keitä uppomunat. Mittaa vesi ja etikka laakeaan kattilaan tai kasariin, älä lisää suolaa. Anna kiehua muutama minuutti, jotta liika happi poistuu vedestä ja uppomunista tulee kiinteät ja kauniit.
4. Riko munat yksitellen lasiin. Pyöritä vettä vispilällä ja lisää munat lasista yksi kerrallaan pyörivään veteen. Anna kypsyä kaksi minuuttia.
5. Nosta uppomunat reikäkauhalla liinan päälle. Ripottele munien pintaan sormisuolaa.
6. Valmista hollandaisekastike. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä.
7. Laita toiseen kattilaan vesi ja keltuaiset. Kuumenna seosta varovasti miedolla lämmöllä. Sekoita koko ajan voimakkaasti, kunnes seos sakenee.
8. Lisää voisula vähitellen juoksevana nauhana. Mausta kastike sitruunamehulla ja tarkista suolan määrä.
9. Paahda leivät paahtimessa tai pannulla. Nostele lohet leipäviipaleille. Lisää päälle uppomunat ja hollandaisekastiketta. Koristele tillillä.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla