Ainekset
250 g nahattomia silakkafileitä pitkittäin suikaloituna
250 g puhdistettua lohifileetä ohuina suikaleina
1-2 rkl Dijon-sinappia
1 dl smetanaa
1 nippu ruohosipulia silputtuna
1 salottisipuli silputtuna
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
Sinappikastike
1 dl simpukkalientä
2 dl kuohukermaa
1 tl Dijon-sinappia
2 tl kylmää voita
suolaa
valkopippuria
ripaus cayennepippuria
Valmistusohje
Suolaa ja pippuroi kalasuikaleet ja anna maustua kylmässä noin puoli tuntia. Lisää muut aineet ja anna makujen tasaantua. Muotoile esimerkiksi rengasmuotin avulla “pihveiksi”. Pariloi nopeasti erittäin kuumalla parilalla tai paistinpannulla ja siirrä uunipannulle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Tarjoile heti sinappikastikkeen ja esimerkiksi perunamuhennoksen kanssa.
Sinappikastike
Keitä simpukkaliemi ja kerma puoleen. Lisää sinappi, voi ja mausteet. Vispaa kuohkeaksi ja tarkista maku. Pidä lämpimänä, mutta älä anna enää kiehua.