viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Pariloitu lohi-silakkatartar

26.06.2012 Antti Vahtera

Suolaa ja pippuroi kalasuikaleet ja anna maustua kylmässä noin puoli tuntia. Lisää muut aineet ja anna makujen tasaantua. Muotoile esimerkiksi rengasmuotin avulla “pihveiksi”. Pariloi nopeasti erittäin kuumalla parilalla tai paistinpannulla ja siirrä uunipannulle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Tarjoile heti sinappikastikkeen ja esimerkiksi perunamuhennoksen kanssa. Sinappikastike Keitä simpukkaliemi ja kerma puoleen. Lisää sinappi, voi […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

250 g nahattomia silakkafileitä pitkittäin suikaloituna

250 g puhdistettua lohifileetä ohuina suikaleina

1-2 rkl Dijon-sinappia

1 dl smetanaa

1 nippu ruohosipulia silputtuna

1 salottisipuli silputtuna

suolaa

mustapippuria

valkopippuria

Sinappikastike

1 dl simpukkalientä

2 dl kuohukermaa

1 tl Dijon-sinappia

2 tl kylmää voita

suolaa

valkopippuria

ripaus cayennepippuria

Valmistusohje

Suolaa ja pippuroi kalasuikaleet ja anna maustua kylmässä noin puoli tuntia. Lisää muut aineet ja anna makujen tasaantua. Muotoile esimerkiksi rengasmuotin avulla “pihveiksi”. Pariloi nopeasti erittäin kuumalla parilalla tai paistinpannulla ja siirrä uunipannulle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Tarjoile heti sinappikastikkeen ja esimerkiksi perunamuhennoksen kanssa.

Sinappikastike

Keitä simpukkaliemi ja kerma puoleen. Lisää sinappi, voi ja mausteet. Vispaa kuohkeaksi ja tarkista maku. Pidä lämpimänä, mutta älä anna enää kiehua.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x uudet oranssiviinit

30.01.2025 Teksti: Viinilehden toimitus

Kaupunkilaisesta viininviljelijäksi

29.01.2025 Teksti: Pihla Hintikka Kuvitus: Tuomas Kärkkäinen

Annika Arolainen: ”Kokin työ on unelmieni täyttymys”

28.01.2025 Teksti: Paula Kultanen Ribas Kuvat: Miikka Pirinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä