Ainekset
500 g vihreitä pitkiä papuja
vettä
suolaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
*
Paahdettu sitruunavinegretti:
2 salottisipulia
1 fenkoli
1 kurkku
½–1 paahdetun sitruunan mehu
½ dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
*
Lisäksi:
1 kerä rapeaa salaattia
n. 80 g babypinaattia
300 g vuohenjuustoa
kourallinen tuoretta minttua
Valmistusohje
1.Huuhtele ja siisti pavut. Kuumenna reilu kattilallinen vettä ja mausta se suolalla. Keitä papuja noin 5 minuuttia ja valuta lävikössä.
2. Kuori ja suikaloi salottisipuli ja leikkaa myös fenkoli suikaleiksi. Pese kurkku ja halkaise se pituussuunnassa. Poista kurkusta siemenet lusikalla. Leikkaa kurkku viipaleiksi.
3. Halkaise sitruuna ja paahda leikkuupinta karamellinruskeaksi kuumalla paistinpannulla.
4. Sekoita sipulin, fenkolin ja kurkun joukkoon oliiviöljy ja paahdetun sitruunan mehu. Mausta suolalla ja sokerilla. Kääntele maut hyvin sekaisin ja jätä maustumaan.
5. Jatka papujen kanssa. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy ja voi paistinpannulla, lisää valkosipuli. Kuullota hetki ja lisää pavut. Paista papuja valkosipulivoissa pari minuuttia.
6. Revi salaatti haarukkapaloiksi. Levitä salaatti ja pinaatti isolle salaattivadille.
7. Lisää päälle ensin puolet sipuli-fenkoli-kurkkuseoksesta ja pavuista. Tee toinen samanlainen kerros päälle.
8. Paahda halutessasi vuohenjuustokiekkoihin ruskea paistopinta paistinpannulla oliiviöljyssä tai uunissa grillivastusten alla. Revi vuohenjuusto salaatin pinnalle. Viimeistele tuoreilla mintunlehdillä.
Viinisuositus: