viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Papu-mustekalasalaatti, Salada de polvo com feijoes
Reseptit

Papu-mustekalasalaatti, Salada de polvo com feijoes

14.03.2022 Ruoka Meri-Tuuli Väntsi + Viini Antti Rinta-Huumo + Tyyli Sara Savijoki + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
1+10 h
servings Created with Sketch.
6 annosta

Papu-mustekalasalaatti maistuu ympäri vuoden. Kesällä se on osa grillijuhlia ja talvella ruoka, jonka äärellä voi suunnitella matkaa Portugalin auringon alle.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

3 dl kuivattuja mustasilmäpapuja (tai 3 tlk keitettyjä)

1 laakerin lehti

5 mustapippuria

2 punaista paprikaa

2 vihreää paprikaa

1 pkt (n. 600 g) kypsää mustekalan lonkeroa, (esim. pakaste)

1 dl oliiviöljyä

½ dl valkoviinietikkaa

1 sitruunan mehu

suolaa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 dl hienonnettua persiljaa ja/tai korianteria

mustapippuria

suolaa

savustettua paprikajauhetta

*

Tarjoiluun:

leipää paahdettuna

Valmistusohje

1. Pese pavut ja jätä kulhoon runsaaseen veteen huoneenlämpöön likoamaan 8 tunniksi. Valuta pavut ja keitä 40–50 min puhtaassa vedessä laakerin lehden ja pippureiden kanssa. Anna jäähtyä omassa liemessä. Tai ohita tämä vaihe ja käytä kypsiä tölkkipapuja, joille riittää pelkkä huuhtelu.
2. Halkaise paprikat pituussuunnassa, poista siemenkota. Aseta paprikat uunipellille leivinpaperille kuori ylöspäin.
3. Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa grillivastuksilla uunin keskiosassa noin 20 min tai kunnes kuori kuplii ja on mustatäpläinen.
4. Laita kuumat paprikat kulhoon ja peitä kulho lautasella, jotta paprikat pehmenevät omassa höyryssään.
5. Paloittele mustekalan lonkerot ja laita isoon kulhoon. Lisää oliiviöljy ja etikka, purista päälle sitruunan mehu. Mausta suolalla, sekoita. Anna marinoitua, kun käsittelet loput raaka-aineet.
6. Poista hieman viilenneistä paprikoista kuoret nyppimällä ja suikaloi paprikat. Lisää paprikasuikaleet mustekalan joukkoon.
7. Kuori ja leikkaa puolet sipulista renkaiksi ja säästä koristelua varten. Hienonna loppu sipuli ja lisää mustekaloihin. Valuta pavut (tai tölkkipavut) siivilässä ja lisää mustekalasalaattiin.
8. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet, lisää salaattiin ja sekoita huolellisesti pohjaa myöten. Tarkista salaatin maku, lisää tarvittaessa suolaa ja etikkaa. Laita jääkaappiin marinoitumaan tunniksi.
9. Ennen tarjoilua sekoita salaattiin hienonnettua persiljaa tai korianteria. Kumoa tarjoiluvadille ja viimeistele papu-mustekalasalaatti sipulirenkailla sekä ripottelemalla päälle paprikajauhetta.

Tiesitkö? Valmiiksi kypsennettyä mustekalaa saa pakasteena. Kalatiskien kautta saa tilattua myös kokonaista raakaa mustekalaa.

Vinkki! Oikaise ja käytä tölkkipapuja! Aidoin maku syntyy kuitenkin edullisista kuivatuista pavuista, joita käytetään keitettyinä portugalilaisessa keittiössä monipuolisesti.

Viinisuositus:

Anselmo Mendes Contacto Alvarinho 2021

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Vinho Verde
19,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Feta-kvinoasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

time Created with Sketch.
kypsennys 3 h valmistus 30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Pomelo-rapusalaatti ja verigreippivinegretti

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka

Lue lisää

Valkoinen grillikesä: pruuvissa portugalin valkoviinit

13.06.2023 Christina Suominen

Kevään vehreimmät viinit – tutustu trendikkääseen vinho verdeen

09.05.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

3 x herkullinen portugalilainen punaviini

08.03.2022 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä