viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Paneroidut cheddartangot ja kesäsalaatti

14.06.2017 Aniko Lehtinen + Kuva Sami Piskonen

Kokeile cheddartankojen ja kesäsalaatin kanssa hedelmäisen raikasta golden ale-olutta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 pikkuannosta

kasvis

30 min + 2 h maustumiseen

*

250 g kovaa cheddarjuustoa

noin 1 dl vehnäjauhoja

1 muna

noin 1 dl korppujauhoja

1 /2 dl oliiviöljyä

*

Kesäsalaatti:

6-8 mansikkaa

1 ruukku jääsalaattia

1 puntti mangoldin lehtiä

*

Yrttinen olutvinegrette:

1 dl golden ale -olutta

2 rkl juoksevaa hunajaa

1 rkl balsamicoa

2 rkl oliiviöljyä

tuoretta timjamia

tuoretta salviaa

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Mittaa olutvinegretten ainekset kannelliseen astiaan, vaikka hillopurkkiin. Sulje kansi. Voit laittaa yrttien lehdet sekaan sellaisenaan tai soseuttaa muiden ainesten kanssa sauvasekoittimella.
2. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa muutama tunti. Ravista sekaisin ennen tarjoilua.
3. Leikkaa jääkaappikylmä juusto noin 1,5–2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
4. Kaada jauhot ja korppujauhot omille lautasille. Riko myös muna omalle lautaselle. Pyöräytä juustoviipaleet ensin jauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
5. Paista juustojen pinta rapeaksi pannulla oliiviöljyssä. Varo, ettei juuston sisältö valu ulos.
6. Valmista salaatti. Poista mansikoista kanta ja viipaloi ne. Pese ja revi salaatit.
7. Sekoita salaatti ja mansikat tarjoiluastiassa, pirskota vinegretteä salaatin sekaan. Annostele kuumat juustotangot salaatin päälle. Tarjoa heti.

Olutsuositus:

Kokeile seuraksi hedelmäisen raikasta golden ale-olutta. Esimerkiksi Kona Big Wave Golden Ale.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä