Ainekset
6 annosta
25 min + 25 min paistamiseen
*
500 g palsternakkoja
1 iso (200 g) jauhoinen peruna
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
1 rkl tummaa siirappia tai hunajaa
1 tl garam masalaa
1 tl suolaa
noin 6 dl vettä (kuumaa)
2 dl kuohukermaa
(suolaa)
*
Lisäksi:
100 g chorizoa
1-2 rkl paahdettua seesamin- tai kurpitsansiemenöljyä
6 seesaminsiemengrissiniä (leipätikkuja)
basilikan lehtiä
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi palsternakat ja peruna. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi.
2. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita joukkoon öljy, siirappi, garam masala ja suola. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes palsternakat tuntuvat pehmeiltä.
3. Kaada kasvikset tehosekoittimen kulhoon. Kaada päälle kuuma vesi ja kuohukerma. Soseuta sileäksi keitoksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Pidä palsternakkakeitto lämpimänä.
4. Leikkaa chorizomakkara ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna chorizoja paistinpannussa, kunnes niistä irtoaa rasvaa ja makkarat ovat saaneet hieman väriä.
5. Kaada palsternakkakeitto annoskulhoihin tai mukeihin. Lisää päälle makkaraviipaleita. Valuta päälle seesaminsiemenöljyä. Nosta leipätikut keiton joukkoon. Koristele basilikan lehdillä.