Palsternakkaa ruskeassa voissa

Ruskealla voilla aateloidut palsternakat ovat yksinkertainen ja helppo ruokalaji, jonka voi tarjota alkuruokana tai pääruoan lisukkeena, kylmänä tai lämpimänä.

14.09.2018 Arto Rastas + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Janic Leino

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis

20 min + 1 h kypsennykseen

*

4 keskikokoista palsternakkaa

1 dl rypsiöljyä

2 rkl suolaa

100 g voita

*

Yrttikastike:

2 rkl persiljaa hienonnettuna

1 rkl ruohosipulia hienonnettuna

1 rkl rakuunaa hienonnettuna

1 rkl kirveliä hienonnettuna

2 rkl pinjansiemeniä

1 dl oliiviöljyä

1/2 dl balsamico-viinietikkaa

1 rkl sokeria

suolaa

mustapippuria

*

Lisäksi:

parmesaani-juustoa

Valmistusohje

1. Pese palsternakat huolellisesti ja kuiva ne. Aseta palsternakat uunivuokaan ja lisää sekaan öljy sekä suolaa. Pyörittele ainekset sekaisin ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
2. Halkaise kypsät palsternakat pituussuunnassa puoliksi ja laita ne voin kanssa laakeaan korkeareunaiseen paistinpannuun.
3. Lisää liedelle lämpöä ja odota kunnes voi ruskistuu. Pyörittele palsternakkoja ruskeassa voissa 5 minuuttia ja tarjoile yrttikastikkeen kanssa.
4. Valmista yrttikastike. Laita hienonnetut yrtit ja pinjansiemenet kulhoon.
5. Sekoita oliiviöljy ja balsamico toisessa astiassa. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Kaada seos yrttien päälle. Sekoita.
6. Kaada yrttikastike palsternakoille. Raasta päälle parmesaania.

Vinkki: Yrttikastikkeen voi tarjota sekä kylmien että lämpimien palsternakkojen kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla