viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Palsternakkaa ruskeassa voissa

14.09.2018 Arto Rastas + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Janic Leino

Ruskealla voilla aateloidut palsternakat ovat yksinkertainen ja helppo ruokalaji, jonka voi tarjota alkuruokana tai pääruoan lisukkeena, kylmänä tai lämpimänä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis

20 min + 1 h kypsennykseen

*

4 keskikokoista palsternakkaa

1 dl rypsiöljyä

2 rkl suolaa

100 g voita

*

Yrttikastike:

2 rkl persiljaa hienonnettuna

1 rkl ruohosipulia hienonnettuna

1 rkl rakuunaa hienonnettuna

1 rkl kirveliä hienonnettuna

2 rkl pinjansiemeniä

1 dl oliiviöljyä

1/2 dl balsamico-viinietikkaa

1 rkl sokeria

suolaa

mustapippuria

*

Lisäksi:

parmesaani-juustoa

Valmistusohje

1. Pese palsternakat huolellisesti ja kuiva ne. Aseta palsternakat uunivuokaan ja lisää sekaan öljy sekä suolaa. Pyörittele ainekset sekaisin ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
2. Halkaise kypsät palsternakat pituussuunnassa puoliksi ja laita ne voin kanssa laakeaan korkeareunaiseen paistinpannuun.
3. Lisää liedelle lämpöä ja odota kunnes voi ruskistuu. Pyörittele palsternakkoja ruskeassa voissa 5 minuuttia ja tarjoile yrttikastikkeen kanssa.
4. Valmista yrttikastike. Laita hienonnetut yrtit ja pinjansiemenet kulhoon.
5. Sekoita oliiviöljy ja balsamico toisessa astiassa. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Kaada seos yrttien päälle. Sekoita.
6. Kaada yrttikastike palsternakoille. Raasta päälle parmesaania.

Vinkki: Yrttikastikkeen voi tarjota sekä kylmien että lämpimien palsternakkojen kanssa.

Viinisuositus

Black Tie by Pfaff 2022

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
14,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä