Muikkupannu, paistetut muikut ja uudet perunat

Muikkupannu uusista perunoista. Valmista maailman parasta, suomalaista pikaruokaa Linnea Vihosen kesäisillä ohjeilla.

35 min
servings 4 annosta

15.06.2020 Linnea Vihonen + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

500 g uusia perunoita

3 rkl oliiviöljyä

2 tl suolaa

*

Aioli:

6 rkl majoneesia (esim. Hellman´s)

1 rkl punajuurimehua

1 valkosipulinkynsi

½ tl suolaa

*

Herne-guacamole:

1 ps (200 g) pakasteherneitä

1 (luomu)sitruuna

4 rkl oliiviöljyä

1 tl mustapippuria

ripaus suolaa

2 rkl minttua hienonnettuna

*

Muikut:

40 perattua pikkumuikkua

2 dl ruisjauhoja

1 tl suolaa

2 rkl öljyä

50 g voita

*

Koristeluun:

4 rkl minttua hienonnettuna

2 limeä

Valmistusohje

1. Paahda perunat kypsiksi oliiviöljyn ja suolan kanssa 225-asteisessa uunissa (noin 20 minuuttia).
2. Valmista aioli. Sekoita majoneesi, punajuurimehu, kuorittu ja hienoksi raastettu valkosipulinkynsi sekä suola.
3. Laita sulaneet herneet, yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu, oliiviöljy, mustapippuri ja suola kulhoon. Soseuta rouheaksi tahnaksi sauvasekoittimella. Kääntele lopuksi mukaan hienonnettu minttu.
4. Pyörittele muikut suolalla maustetuissa ruisjauhossa. Kuumenna öljy ja voi pannulla ja paista muikut kullanvärisiksi.
5. Halkaise limet. Paahda limetinpuolikkaita kuumalla pannulla, niin että pintaan tulee kaunis väri.
6. Tarjoile paahdetut perunat rapeiden muikkujen, punajuuriaiolin ja herne-guacamolen kanssa. Koristele muikku-annos tuoreella, hienonnetulla mintulla ja limepuolikkailla.

Viinisuositus:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla