Ainekset
500 g uusia perunoita
3 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
*
Aioli:
6 rkl majoneesia (esim. Hellman´s)
1 rkl punajuurimehua
1 valkosipulinkynsi
½ tl suolaa
*
Herne-guacamole:
1 ps (200 g) pakasteherneitä
1 (luomu)sitruuna
4 rkl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 rkl minttua hienonnettuna
*
Muikut:
40 perattua pikkumuikkua
2 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
50 g voita
*
Koristeluun:
4 rkl minttua hienonnettuna
2 limeä
Valmistusohje
1. Paahda perunat kypsiksi oliiviöljyn ja suolan kanssa 225-asteisessa uunissa (noin 20 minuuttia).
2. Valmista aioli. Sekoita majoneesi, punajuurimehu, kuorittu ja hienoksi raastettu valkosipulinkynsi sekä suola.
3. Laita sulaneet herneet, yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu, oliiviöljy, mustapippuri ja suola kulhoon. Soseuta rouheaksi tahnaksi sauvasekoittimella. Kääntele lopuksi mukaan hienonnettu minttu.
4. Pyörittele muikut suolalla maustetuissa ruisjauhossa. Kuumenna öljy ja voi pannulla ja paista muikut kullanvärisiksi.
5. Halkaise limet. Paahda limetinpuolikkaita kuumalla pannulla, niin että pintaan tulee kaunis väri.
6. Tarjoile paahdetut perunat rapeiden muikkujen, punajuuriaiolin ja herne-guacamolen kanssa. Koristele muikku-annos tuoreella, hienonnetulla mintulla ja limepuolikkailla.