viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Paistettua turskaa, balsamiviinietikkaa ja raparperia

26.06.2012 Antti Vahtera

Pane voi ja balsamiviinietikka kattilaan. Haihduta miedolla lämmöllä kolmannes pois. Kuori raparperit ja leikkaa ne 5 cm:n mittaisiksi paloiksi. Lisää raparperit etikkavoihin ja anna niiden pehmetä. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Leikkaa turskafilee neljäksi palaksi ja mausta ne pippurilla suolalla. Paista fileet pinnoitetulla pannulla kirkastetussa voissa rapeiksi (4 minuuttia). Käännä fileet ja jatka paistoa minuutin […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

400 g turskafileetä (tai isoa kuhaa, siikaa...)

1 dl sulaa voita

1 dl balsamiviinietikkaa

2 pientä raparperia

1 limetin mehu

valkopippuria myllystä

suolaa

kirkastettua voita kalojen paistoon

Valmistusohje

Pane voi ja balsamiviinietikka kattilaan. Haihduta miedolla lämmöllä kolmannes pois. Kuori raparperit ja leikkaa ne 5 cm:n mittaisiksi paloiksi. Lisää raparperit etikkavoihin ja anna niiden pehmetä. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Leikkaa turskafilee neljäksi palaksi ja mausta ne pippurilla suolalla. Paista fileet pinnoitetulla pannulla kirkastetussa voissa rapeiksi (4 minuuttia). Käännä fileet ja jatka paistoa minuutin ajan. Sivele fileiden pintaan limetin mehua ja anna vetäytyä kostean liinan alla muutama minuutti.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä