Ainekset
400 g turskafileetä (tai isoa kuhaa, siikaa...)
1 dl sulaa voita
1 dl balsamiviinietikkaa
2 pientä raparperia
1 limetin mehu
valkopippuria myllystä
suolaa
kirkastettua voita kalojen paistoon
Valmistusohje
Pane voi ja balsamiviinietikka kattilaan. Haihduta miedolla lämmöllä kolmannes pois. Kuori raparperit ja leikkaa ne 5 cm:n mittaisiksi paloiksi. Lisää raparperit etikkavoihin ja anna niiden pehmetä. Mausta pippurilla ja tarkista suola.
Leikkaa turskafilee neljäksi palaksi ja mausta ne pippurilla suolalla. Paista fileet pinnoitetulla pannulla kirkastetussa voissa rapeiksi (4 minuuttia). Käännä fileet ja jatka paistoa minuutin ajan. Sivele fileiden pintaan limetin mehua ja anna vetäytyä kostean liinan alla muutama minuutti.