viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Paistettua merianturaa, anjovisfileitä ja puikulaperunaa

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista merianturoista nahka ja pää. Mausta kalat molemmin puolin pippurilla ja vähällä suolalla. Paista kalat paistinpannulla kirkastetussa voissa miedolla lämmöllä. Käännä kalat, levitä niille anjovisfileet ja raastettua piparjuurta ja jatka paistamista. Lisää pannulle myös kuoritut ja halkaistut perunat. Valuta sitruunamehu kalojen päälle. Voit kokeilla kalan kypsyyttä haarukalla, kun fileet irtoavat ruodosta, ne ovat kypsiä. Nostele […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 kokonaista merianturaa

1 dl kirkastettua voita

0,5 dl raastettua piparjuurta

12 anjovisfileetä

12 keitettyä puikulaperunaa

1 sitruunan mehu

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Poista merianturoista nahka ja pää. Mausta kalat molemmin puolin pippurilla ja vähällä suolalla. Paista kalat paistinpannulla kirkastetussa voissa miedolla lämmöllä. Käännä kalat, levitä niille anjovisfileet ja raastettua piparjuurta ja jatka paistamista. Lisää pannulle myös kuoritut ja halkaistut perunat. Valuta sitruunamehu kalojen päälle. Voit kokeilla kalan kypsyyttä haarukalla, kun fileet irtoavat ruodosta, ne ovat kypsiä. Nostele kalat ja perunat lautasille, lusikoi vielä sitruunavoi pannulta kalojen ja perunoiden päälle.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Espanjan viileimmät – pruuvissa neljä keväistä valkoviiniä

14.04.2025 Antero Niemiaho

Ratafia on Champagnen väkevä yllättäjä

14.04.2025 Teksti Essi Avellan

8 välttämättömyyttä: japanilaisen kotikeittiön maustekaappi

14.04.2025 Teksti Heikki Valkama + kuva Nikola Tomevski + tyyli Piia Honkanen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä