viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
paistettu sorsa
Reseptit

Paistettu sorsa, muhennettu selleri ja pikkelöity maa-artisokka

12.11.2021 Arto Rastas + kuva Elvi Rista

time Created with Sketch.
1 h 30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Keittiömestari Arto Rastas inspiroitui luonnosta ja loihti annoksen, joka toistaa syksyisen metsän makuja. Pinot Noir -viinin yrttisyys sopii täydellisesti muhennetun sellerin makumaailmaan.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Pikkelöity maa-artisokka:

2 maa-artisokkaa pestynä

3 rkl vettä

2 rkl sokeria

1 rkl väkiviinaetikkaa

*

Voitaikinavannike:

2 voitaikinalevyä

1 muna

*

Muhennettu selleri:

500 g mukulaselleriä

1 sipuli

vettä keittämiseen

1 rkl voita

2 dl kermaa

suolaa

mustapippuria

*

Paistettu päärynä:

1 iso päärynä

2 rkl voita

2 rkl vaaleaa balsamicoetikkaa

suolaa

*

Sorsanrinta:

4 sorsanrintaa (tai ankan)

2 rkl voita

1 valkosipulinkynsi viipaloituna

2 oksaa timjamia

1 dl tiivistä lihalientä

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Pikkelöi maa-artisokat. Sekoita vesi, sokeri ja etikka kattilassa. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.
2. Leikkaa maa-artisokat erittäin ohuiksi viipaleiksi ja pyörittele liemessä. Laita maa-artisokat liemineen minigrip-pussiin. Anna maustua viileässä vähintään tunti, mieluiten seuraavaan päivään.
3. Tee seuraavaksi vannikkeet. Leikkaa voitaikinoista 4 kappaletta noin 8 cm (halkaisija) kiekkoja ja aseta ne uunipellille leivinpaperille. Voitele kiekot munalla. Pyörittele jäljelle jääneistä taikinapaloista nauhoja ja aseta nauhat kiekkojen päälle kiertämään ulkoreunaa.
4. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia, kunnes saat aikaan kauniita kuppimaisia vannikkeita.
5. Valmista seuraavaksi muhennettu selleri. Kuori ja kuutioi selleri sormenpään kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
6. Keitä sellerit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Kaada vesi pois.
7. Kuullota sipulit voissa pannulla, lisää sellerit ja kerma.
8. Hauduta kypsäksi ja mausta lopuksi.
9. Valmista lisukepäärynä. Kuori päärynä ja leikkaa se neljäksi lohkoksi. Poista siemenet.
10. Paista päärynät voissa pannulla kypsäksi. 11. Lisää lopuksi etikka pannuun ja pyörittele hetki. Mausta suolalla.
11. Leikkaa sorsanrintojen nahkaan ristiviillot. Mausta liha suolalla sekä pippurilla.
12. Kuumenna voi paistinpannussa, lisää viipaloitu valkosipulinkynsi ja timjami. Lisää pannuun rinnat ja ruskista molemmin puolin pari minuuttia. Nosta sivuun ja anna vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia.
13. Lisää lihaliemi pannulle ja anna kiehua hetki kasaan.
14. Kokoa annokset. Nosta vannike lautaselle, laita sen sisään muhennettua selleriä. Viipaloi sorsanrinnat, nosta lautaselle ja tarjoile lihaliemen, päärynän ja maa-artisokan kanssa.

Leyda Las Brisas Pinot Noir 2020

Alkon tuotenro 1:

Punaviini
15,98 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Maa-artisokka-gazpacho

time Created with Sketch.
2 h 20 min
Maidoton Keitto
Pääruoka

Hunajoitu sorsanrinta, mustajuuria ja gratinoitu rosmariinikerma

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Paahdetut maa-artisokat

time Created with Sketch.
1 h
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Paikallisesti marjaisat – pruuvissa neljä luonteikasta pinot noiria

14.10.2024 Antero Niemiaho

Punaiset kesäviinit – pruuvissa neljä ranskalaista pinot noiria

10.06.2024 Christina Suominen

Spätburgunderia Pfalzista Badeniin

14.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä