viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Paistettu sampi ja kaviaari-voikastike

07.04.2020 Linnea Vihonen + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Ylellinen sampi maistuu juhla-aterialla mutta annoksen voi valmistaa myös kuhasta tai turskasta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

500–600 g sampifileetä (tai turskaa, kuhaa), nahattomana ja ruodottomana

suolaa

4 rkl rypsiöljyä

4 rkl rypsiöljyä

*

Marinoitu punasipuli:

1 punasipuli

2 rkl valkoviinietikkaa

½ tl suolaa

1 tl sokeria

*

Ruusukaalit:

300 g ruusukaalia

1 l vettä

2 tl suolaa

*

Beurre Monte:

100 g voita

1 dl vettä

*

Kaviaari-voikastike:

½ dl valkoviinietikkaa

1 dl valkoviiniä

1 dl vettä

5 maustepippuria

1 laakerilehti

150 g voita

½ dl kermaa

1/2 prk (25 g) kaviaaria (esim. Carelian Caviar) tai merileväkaviaaria

*

Koristeluun:

1/2 prk (25 g) kaviaaria tai merileväkaviaaria

Valmistusohje

1. Marinoi punasipuli. Kuori ja halkaise sipuli. Leikkaa mandoliinilla tai veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet lautaselle. Kaada päälle valkoviinietikka, ripottele suola ja sokeri. Sekoita ja jätä marinoitumaan huoneenlämpöön.
2. Ota kalat huoneenlämpöön ja mausta molemmin puolin suolalla.
3. Leikkaa ruusukaaleista kanta pois. Kuori lehtiä kohti ruusukaalinsydäntä. Kun lehtiä ei enää irtoa, halkaise ruusukaalit puoliksi. Säästä irronneet lehdet. Kiehauta vesi, lisää suola ja keitä kaalin sydämiä noin minuutti.
4. Valmista beurre monte. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi. Kiehauta vesi, nosta pois liedeltä. Vispaa sekaan voi pienissä erissä. Jätä beurre monte odottamaan huoneenlämpöön.
5. Valmista kaviaari-voikastike. Laita kattilaan viinietikka, valkoviini, vesi ja mausteet. Keitä kasaan, kunnes liemestä on noin ¾ dl (5 rkl) jäljellä.
6. Lisää sauvasekoittimen käydessä sekaan pieneksi kuutioitua voi ja kerma. Älä sekoita vielä kaviaaria mukaan.
7. Kypsennä kalat. Kuumenna öljy pannussa. Paista kaloja noin puoli minuuttia.
8. Lisää ensin puolet voista kuutioina pannulle. Laske lämpötila puoleen, kun voi vaahtoaa. Lusikoi kuumaa voita kaloille ja lisää voita pannulle vähitellen. Voi vaahtoaa ja ruskistuu mutta ei saa palaa. Käännä kalapalat lopuksi pikaisesti pannulla, jos ne ovat kovin paksuja. 9. Viimeistele ruoan komponentit. Lämmitä beurre monte, älä kiehauta. Lisää ruusukaalinlehdet ja sydämet beurre monten joukkoon. Lämmitä muutama minuutti, kunnes lehdet ovat läpikuultavia mutta napakoita ja sydämet lämpimiä. Kääntele kaviaari varovasti lämpimään kaviaari-voikastikkeeseen.
10. Kokoa annos. Nosta paistettu sampi lautaselle. Lusikoi päälle ruusukaaleja, beurre montea ja kaviaari-voikastiketta. Ripottele päälle marinoitua punasipulia ja viimeistele nokareilla kaviaaria.

Viinisuositus

Joseph Drouhin Rully 2017

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Bourgogne
21,90 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Valkoviinissä kylvetetty nieriä mädin ja parsan kera

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka
Pääruoka
Alkuruoka

Sillijäädyke

time Created with Sketch.
6 h
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

KWV Classic Collection -viinit sopivat pimeneviin iltoihin – katso viineille sopivat reseptit!

Kaupallinen yhteistyö

20.08.2020 Viinilehden toimitus

Kaviaarikierros Helsingissä

07.05.2018 Elisa Johanson + Kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä