viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Paahtopaistivoileipä

13.02.2017 Resepti: Antti Vahtera Kuva: Sami Repo

Paahtopaistivoileivän arkiversio syntyy kaupan valmiista paahtopaistista ja leipomon maalaisleivästä. Hifistelijä kypsentää lihan ja leipoo leivän itse.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

munaton

20 min + 1,5 h paistamiseen

*

Noin 800 g paahtopaistia

mustapippuria

suolaa

voita

*

Kastike:

4 rkl HP-kastiketta

3 rkl sinappia

2 rkl öljyä

1 rkl ketsuppia

ripaus curryjauhetta

*

Lisäksi:

4 viipaletta maalaisleipää

pala piparjuurta

kapriksia

sulakurkkuviipalaeita

punasipulirenkaita

mustapippuria

sormisuolaa

Valmistusohje

1. Ota paisti ajoissa jääkaapista huoneenlämpöön. Mausta paisti pippurilla ja suolalla.
2. Ruskista paistiin kaunis ruskea väri vähässä voissa paistinpannulla.
3. Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä sisälämpömittarin antura paksuimpaan kohtaan. Paista 140-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 50 astetta.
4. Nosta liha pois uunista ja kääri hetkeksi folioon levähtämään.
5. Leikkaa paistista ohuen ohuita viipaleita.
6. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
7. Paahda leivät.
8. Kokoa leiville salaattia, paahtopaistiviipaleita, raasta päälle piparjuurta, ripottele kapriksia, suolakurkkuviipaleita, punasipulirenkaita ja kastiketta. Rouhi pinnalle vielä mustapippuria ja ripaus sormisuolaa.

Viinisuositus

Fonte do Beco 2014

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Portugali
9,89 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä