viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Paahtopaisti

26.06.2012 Antti Vahtera

Paahtopaisti on herkullinen klassikko. Tarjoa se kastikkeen ja juuresmuhennoksen kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 kg naudan paahtopaistia

4 jauhoista perunaa

2 porkkanaa

1 selleri

1 pieni pala lanttua

1 palsternakka

2 sipulia

1 l mietoa lihalientä

3 tuoretta timjaminoksaa

mustapippuria

suolaa

voita

Kastike

1 silputtu salottisipuli

1 rkl voita

2 rkl sokeria

2 dl punaviiniä

6 dl paistin lientä

Juuresmuhennos

2 porkkanaa

pieni pala lanttua

pieni pala selleriä

1 pieni keltasipuli

2 pientä jauhoista perunaa

4 rkl voita

Valmistusohje

1. Poista paistin pinnasta kalvot ja ylimääräiset rasvat. Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria.
2. Paahda paistin pinta paistinpannulla voissa kauniin ruskeaksi.
3. Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa juurekset 1,5 cm kuutioiksi ja sipulit neljään osaan.
4. Paahda paistinpannulla kevyesti kaikki juurekset ja lisää reunalliseen paistokasariin mausteiden kanssa.
5. Lisää päälle mieto lihaliemi ja päälle paahdettu paahtopaisti.
6. Nosta kasari 200 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi. Laske lämpötila 140 asteeseen. Jatka paistamista kunnes paistolämpömittari osoittaa sisälämmöksi 60 astetta.
7. Kääri liha foliopaperiin ja anna vetäytyä lämpimässä paikassa 20- 30 minuuttia ennen viipalointia.
8. Siivilöi juurekset liemestä, poista timjaminoksat ja kaada tehosekoittimeen. Lisää sekaan nokare voita ja anna pyöriä samettisen tasaiseksi. Tarkista maku.

Kastike

1. Kuullota sipuli kattilassa voin kanssa. Lisää sokeri ja paahtua hetki.
2. Kaada sekaan punaviini ja anna kiehua, kunnes puolet haihtunut pois. Lisää paistinliemi ja anna kiehua hiljalleen 5- 10 minuuttia. Mausta pippurilla ja tarkista maku.

Juuresmuhennos

1. Kuori kaikki juurekset ja paloittele 1 cm paloiksi. Kuori myös sipuli ja hienonna pieneksi. Kuullota sipuli kattilassa vähässä määrässä voita pehmeäksi.
2. Lisää juurekset ja jatka kuullottamista vielä hetkisen. Lisää vettä niin, että juurekset peittyvät. Anna kiehua hiljalleen kannen alla kypsäksi.
3. Kaada keitinvesi kattilasta talteen. Laita juurekset tehosekoittimeen lopun voin kanssa ja anna pyöriä tasaiseksi. Voit löysentää muhennosta mieleiseksi keitinliemellä.
4. Mausta valkopippurilla, suolalla ja nokareella voita.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä