Paahtokermavanukas eli Crème Brûlée

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsen hamarapuolella sokerin ja keltuaisten joukkoon. Vatkaa keltuaiset kovaksi vaahdoksi. Lämmitä kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen. Kaada kermamaito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin, jotta vanilja ei jää kulhon pohjalle. Jäähdytä massa kylmäksi. Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin. Kypsennä vanukkaita 50-60 minuuttia 95 C uunissa. Anna jäähtyä. Juuri ennen tarjoilua ripottele pinnalle hieman […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

3 munankeltuaista

2,5 dl kuohukerma

0,5 dl maitoa

1 vaniljatanko

3 / 4 dl sokeria

fariini- ja kidesokeria koristeluun

Valmistusohje

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsen hamarapuolella sokerin ja keltuaisten joukkoon. Vatkaa keltuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lämmitä kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen. Kaada kermamaito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin, jotta vanilja ei jää kulhon pohjalle. Jäähdytä massa kylmäksi. Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin.

Kypsennä vanukkaita 50-60 minuuttia 95 C uunissa. Anna jäähtyä. Juuri ennen tarjoilua ripottele pinnalle hieman fariinikidesokerisekoitusta. Polta pinta rapeaksi joko käsikaasupullolla tai uunin grillissä. Tarjoa lisukkeena tuoreita hedelmiä.

Jos vanukas ei jähmety annetussa ajassa, älä nosta lämpöä, vaan jatka paistamista. Liian kuumassa uunissa vanukkaasta tulee kokkareista.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla