viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Paahtokermavanukas eli Crème Brûlée

26.06.2012 Antti Vahtera

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsen hamarapuolella sokerin ja keltuaisten joukkoon. Vatkaa keltuaiset kovaksi vaahdoksi. Lämmitä kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen. Kaada kermamaito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin, jotta vanilja ei jää kulhon pohjalle. Jäähdytä massa kylmäksi. Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin. Kypsennä vanukkaita 50-60 minuuttia 95 C uunissa. Anna jäähtyä. Juuri ennen tarjoilua ripottele pinnalle hieman […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

3 munankeltuaista

2,5 dl kuohukerma

0,5 dl maitoa

1 vaniljatanko

3 / 4 dl sokeria

fariini- ja kidesokeria koristeluun

Valmistusohje

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus veitsen hamarapuolella sokerin ja keltuaisten joukkoon. Vatkaa keltuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lämmitä kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen. Kaada kermamaito keltuaisvaahtoon ja sekoita hyvin, jotta vanilja ei jää kulhon pohjalle. Jäähdytä massa kylmäksi. Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin.

Kypsennä vanukkaita 50-60 minuuttia 95 C uunissa. Anna jäähtyä. Juuri ennen tarjoilua ripottele pinnalle hieman fariinikidesokerisekoitusta. Polta pinta rapeaksi joko käsikaasupullolla tai uunin grillissä. Tarjoa lisukkeena tuoreita hedelmiä.

Jos vanukas ei jähmety annetussa ajassa, älä nosta lämpöä, vaan jatka paistamista. Liian kuumassa uunissa vanukkaasta tulee kokkareista.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä