viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Paahdetut punajuurilohkot - peruna-parmesaanisose ja savupaprikakastike
Yleinen

Paahdetut punajuurilohkot, peruna-parmesaanisose ja savupaprikakastike

22.04.2019 Arto Ratas + kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Nyt leikitellään kasvisten mauilla. Punajuurta, perunaa, parmesaania ja savupaprikaa. Kombon kruunaa erinomainen roseeviini.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta gluteeniton, munaton, kasvis

*

4 keskikokoista punajuurta

*

Savupaprikakastike:

1 paprika

1 dl rypsiöljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

1 tl savupaprikajauhetta

suolaa

mustapippuria

*

Peruna-parmesaanisose:

200 g rosamunda-perunaa

vettä

1 tl suolaa

1 dl kermaa

25 g voita

50 g parmesaani-juustoa raasteena

suolaa

mustapippuria

*

Perunalastut:

2 pientä perunaa

3 dl öljyä

suolaa

*

Koristeluun:

suolaheinää

Valmistusohje

  1. Paahda punajuuria kuorineen 180-asteisessa uunissa tunnin verran.
  2. Valele paprika kevyesti rypsiöljyllä (noin 1 rkl) ja paahda punajuurien kanssa uunissa pehmeäksi. Huomioi, että paprika tummuu ja kypsyy punajuuria huomattavasti nopeammin.
  3. Poista paprikasta siemenet ja kara. Laita paprika ja muut kastikkeen ainekset tehosekoittimeen. Jauha sileäksi kastikkeeksi.
  4. Kuori rosamunda-perunat ja keitä ne suolavedessä kypsiksi.
  5. Perunoiden kiehuessa leikkaa kaksi pientä perunaa ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä.  Uppopaista perunalastut rapeaksi pienessä kattilassa noin 180 asteisessa öljyssä. Mausta suolalla.
  6. Kaada rosamunda-perunoiden keitinvesi pois. Kuumenna pienessä kattilassa kerma ja voi.
  7. Soseuta perunat ja lisää sekaan kuuma voi-kermaseos. Sekoita hyvin ja lisää lopuksi parmesaaniraaste. Sose saa olla löysää, lisää tarvittaessa kermaa.
  8. Kokoa annos. Leikkaa kypsät, lämpimät punajuuret paloiksi. Tee punajuurista lautaselle keko, laita keskelle ohutta perunapyreetä, kaada päälle kastiketta ja koristele suolaheinällä sekä rapeilla perunalastuilla.

Viinisuositus

Torres Digno Cabernet Sauvignon Rosé 2020

Alkon tuotenro 1:

Roseeviini
11,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Punajuuri-pestopasta

time Created with Sketch.
45 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Punajuurta ja jogurttia

time Created with Sketch.
5 min
Gluteeniton Kasvisruoka

Lue lisää

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Alkon talviuutuudet

12.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Talvinen Old Fashioned

12.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä