Ainekset
4 pikkuannosta
gluteeniton, maidoton, kasvis
*
600 g maa-artisokkia
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
(sormisuolaa)
*
Valkosipulidippi:
1/2 valkosipuli
1 1/2 dl majoneesia
1/2 tl suolaa
Valmistusohje
1. Pese maa-artisokat ja pilko suurimmat kahteen tai kolmeen osaan.
2. Laita maa-artisokat kulhoon, lisää öljy ja suola. Sekoita huolellisesti.
3. Levitä maa-artisokat leivinpaperin päälle uunipellille.
4. Halkaise dipin valkosipuli vaakasuorasti niin, että kaikki valkosipulinkynnet puolittuvat. Nosta puolikas valkosipuli pellille maa-artisokkien kanssa.
5. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes maa-artisokat ovat paahtuneita ja pinnasta rapeita. Poista valkosipuli uunista 15 minuutin jälkeen.
6. Mausta majoneesi suolalla ja purista uunissa pehmenneestä valkosipulista sisus majoneesin sekaan. Sekoita.
7. Tarjoa maa-artisokat lämpiminä valkosipulidipin kanssa. Ripottele halutessasi artisokkien pintaan vielä sormisuolaa.