Ainekset
800 g maa-artisokkia
1 kokonainen valkosipuli
1 rkl rosmariinia hienonnettuna
2 rkl rypsiöljyä
1/2 tl sormisuolaa
ripaus muskottipähkinää
25 g voita
1/2 sitruunan mehu
Valmistusohje
1. Pese maa-artisokat puhtaiksi juuresharjalla. Halkaise valkosipuli siten, että kaikki kynnet puolittuvat. Hienonna rosmariini.
2. Laita maa-artisokat ja valkosipuli uunivuokaan. Kääntele kasvikset öljyssä ja ripottele pinnalle rosmariinisilppu sekä suola. Mausta raastetulla muskottipähkinällä.
3. Kypsennä maa-artisokkia 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
4. Viimeistele maa-artisokat voilastuilla, sitruunamehulla ja pusertamalla niiden mausteeksi valkosipulinkynsien pehmeät sisukset.
5. Tarjoile paahdetut maa-artisokat sellaisenaan tai lisukkeena, sekä nauti valkoviinin tai roseen kera.