viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Paahdetut kokonaiset kananpojat

26.06.2012 Antti Vahtera

Huuhtele kananpoikien vatsat huolellisesti. Kuivaa, sekä mausta sisältä ja päältä grillimausteella. Halkaise paprikat ja chilit ja poista siemenet. Leikkaa paprikat neljään osaan ja chilit ohuiksi suikaleiksi. Poista pavuista kannat ja kuori valkosipulinkynnet. Kumoa kaikki vihannekset paistovuokaan ja sekoittele niihin viini sekä öljyä ja balsamietikkaa. Mausta grillimausteella, pippurilla ja suolalla. Nosta kananpojat vihannesten päälle ja paista […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 kevätkananpoikaa

4 kpl punaista paprikaa

4 kpl keltaista paprikaa

2 kpl punaista chiliä

150 g neulapapuja

8 kpl valkosipulinkynttä

20 kpl kirsikkatomaattia

0,5 dl oliiviöljyä

2 rkl balsamietikkaa

3 dl valkoviiniä

chilistä grillimaustetta

mustapippuria

suolaa

Kermaviilikastike

2 dl kermaviiliä

1 limetin mehu

1 dl silputtua ruohosipulia

1/2 dl tuoretta minttua silputtuna

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Huuhtele kananpoikien vatsat huolellisesti. Kuivaa, sekä mausta sisältä ja päältä grillimausteella. Halkaise paprikat ja chilit ja poista siemenet. Leikkaa paprikat neljään osaan ja chilit ohuiksi suikaleiksi. Poista pavuista kannat ja kuori valkosipulinkynnet. Kumoa kaikki vihannekset paistovuokaan ja sekoittele niihin viini sekä öljyä ja balsamietikkaa. Mausta grillimausteella, pippurilla ja suolalla.

Nosta kananpojat vihannesten päälle ja paista 180-asteisessa uunissa vajaa tunti, välillä vihanneksia sekoittaen ja kananpoikia valellen. Tarjoa couscousin ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Kermaviilikastike

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku. Tarjoa kylmänä.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä