viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Paahdetut kokonaiset kananpojat

26.06.2012 Antti Vahtera

Huuhtele kananpoikien vatsat huolellisesti. Kuivaa, sekä mausta sisältä ja päältä grillimausteella. Halkaise paprikat ja chilit ja poista siemenet. Leikkaa paprikat neljään osaan ja chilit ohuiksi suikaleiksi. Poista pavuista kannat ja kuori valkosipulinkynnet. Kumoa kaikki vihannekset paistovuokaan ja sekoittele niihin viini sekä öljyä ja balsamietikkaa. Mausta grillimausteella, pippurilla ja suolalla. Nosta kananpojat vihannesten päälle ja paista […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 kevätkananpoikaa

4 kpl punaista paprikaa

4 kpl keltaista paprikaa

2 kpl punaista chiliä

150 g neulapapuja

8 kpl valkosipulinkynttä

20 kpl kirsikkatomaattia

0,5 dl oliiviöljyä

2 rkl balsamietikkaa

3 dl valkoviiniä

chilistä grillimaustetta

mustapippuria

suolaa

Kermaviilikastike

2 dl kermaviiliä

1 limetin mehu

1 dl silputtua ruohosipulia

1/2 dl tuoretta minttua silputtuna

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Huuhtele kananpoikien vatsat huolellisesti. Kuivaa, sekä mausta sisältä ja päältä grillimausteella. Halkaise paprikat ja chilit ja poista siemenet. Leikkaa paprikat neljään osaan ja chilit ohuiksi suikaleiksi. Poista pavuista kannat ja kuori valkosipulinkynnet. Kumoa kaikki vihannekset paistovuokaan ja sekoittele niihin viini sekä öljyä ja balsamietikkaa. Mausta grillimausteella, pippurilla ja suolalla.

Nosta kananpojat vihannesten päälle ja paista 180-asteisessa uunissa vajaa tunti, välillä vihanneksia sekoittaen ja kananpoikia valellen. Tarjoa couscousin ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Kermaviilikastike

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku. Tarjoa kylmänä.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Voisiko tulevaisuudessa ostaa ravintolasta viiniä mukaan?

16.04.2025 Annukka Oksanen + kuvat Satu Salmitie ja Shutterstock

Espanjan viileimmät – pruuvissa neljä keväistä valkoviiniä

14.04.2025 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä