Paahdettua turskaa, anjovista ja kaprista

Leikkaa turskafilee neljään osaan. Mausta ne pippurilla ja maltillisesti suolalla. Paista fileet vähässä voissa pinnoitetulla pannussa rapeiksi vain toiselta puolen, noin 3 minuutin ajan. Siirrä fileet voideltuun uunivuokaan ja jaa niiden päälle anjovisfileet sekä kylmässä vedessä huuhdellut kaprikset. Paahda kattilassa vähässä voissa salottisipulit ja valkosipulit (kuorineen) rapeiksi. Lisää joukkoon loppu voi, viinietikka ja sitruunamehu. Anna […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

500 g turskafileetä

100 dl voita

12 kpl anjovisfileetä

2 rkl kapriksia

2 kpl salottisipulia silputtuina

12 kpl valkosipulinkynttä

4 rkl balsamiviinietikkaa

1 sitruunan mehu

mustapippuria myllystä

vain ripaus suolaa

Valmistusohje

Leikkaa turskafilee neljään osaan. Mausta ne pippurilla ja maltillisesti suolalla. Paista fileet vähässä voissa pinnoitetulla pannussa rapeiksi vain toiselta puolen, noin 3 minuutin ajan. Siirrä fileet voideltuun uunivuokaan ja jaa niiden päälle anjovisfileet sekä kylmässä vedessä huuhdellut kaprikset. Paahda kattilassa vähässä voissa salottisipulit ja valkosipulit (kuorineen) rapeiksi.

Lisää joukkoon loppu voi, viinietikka ja sitruunamehu. Anna kiehua hiljalleen kannen alla muutama minuutti. Ota kansi pois ja keitä vielä hetki. Paahda kalavuokaa 250-asteisessa uunissa 2–3 minuuttia. Nosta fileet lautasille ja lisää balsamietikkasipulit päälle. Tarjoa perunalumen ja rapean salaatin kanssa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla