Ainekset
500 g suomustettuja ahvenfileitä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl punaista chiliä silputtuna
mustapippuria myllystä
suolaa
Chili-öljy
1 dl oliiviöljyä
2 tl silputtua punaista chiliä
1 tl sweet chili -kastiketta
0,5 dl suikaloitua kevätsipulia
Lämmin vihannessalaatti
12 kpl pientä varhaisperunaa keitettynä
12 kirsikkatomaattia
2 dl kevätsipulia silputtuna
50 g chorizo -makkaraa kuutioituna
100 g rucola -salaattia
2 kpl sitruunaa
200 g sidesalaattia
3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa
Valmistusohje
Puhdista ahvenfileistä mahdolliset ruodot ja keskipiikit. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja leikkaa pieneksi silpuksi. Mausta kalafileet chilillä, mustapippurilla ja suolalla. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda ahvenfileet nahkapuoli pannua vasten, kunnes valkuaisnesteet nousevat pintaan. Käännä fileet hetkeksi toisinpäin. Tarjoile chili -öljyn kanssa.
Chili-öljy
Sekoita kaikki aineet kattilassa ja kuumenna lämpimäksi. Tarkista suola.
Lämmin vihannessalaatti
Paista pieneksi kuutioitu makkara pannulla rapeaksi ja valuta siivilässä ylimääräinen rasva pois. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää sekaan tomaatit ja halkaistut perunat. Tomaattien pehmetessä, lisää silputut sipulit, makkarakuutiot ja salaatit. Anna lämmetä varovasti sekoittaen, mausta pippurilla ja tarkista suola.