Paahdettua ahventa ja lämmin kasvissalaatti

Puhdista ahvenfileistä mahdolliset ruodot ja keskipiikit. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja leikkaa pieneksi silpuksi. Mausta kalafileet chilillä, mustapippurilla ja suolalla. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda ahvenfileet nahkapuoli pannua vasten, kunnes valkuaisnesteet nousevat pintaan. Käännä fileet hetkeksi toisinpäin. Tarjoile chili -öljyn kanssa. Chili-öljy Sekoita kaikki aineet kattilassa ja kuumenna lämpimäksi. Tarkista suola. Lämmin vihannessalaatti Paista […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

500 g suomustettuja ahvenfileitä

2 rkl oliiviöljyä

1 tl punaista chiliä silputtuna

mustapippuria myllystä

suolaa

Chili-öljy

1 dl oliiviöljyä

2 tl silputtua punaista chiliä

1 tl sweet chili -kastiketta

0,5 dl suikaloitua kevätsipulia

Lämmin vihannessalaatti

12 kpl pientä varhaisperunaa keitettynä

12 kirsikkatomaattia

2 dl kevätsipulia silputtuna

50 g chorizo -makkaraa kuutioituna

100 g rucola -salaattia

2 kpl sitruunaa

200 g sidesalaattia

3 rkl oliiviöljyä

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Puhdista ahvenfileistä mahdolliset ruodot ja keskipiikit. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja leikkaa pieneksi silpuksi. Mausta kalafileet chilillä, mustapippurilla ja suolalla. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda ahvenfileet nahkapuoli pannua vasten, kunnes valkuaisnesteet nousevat pintaan. Käännä fileet hetkeksi toisinpäin. Tarjoile chili -öljyn kanssa.

Chili-öljy

Sekoita kaikki aineet kattilassa ja kuumenna lämpimäksi. Tarkista suola.

Lämmin vihannessalaatti

Paista pieneksi kuutioitu makkara pannulla rapeaksi ja valuta siivilässä ylimääräinen rasva pois. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää sekaan tomaatit ja halkaistut perunat. Tomaattien pehmetessä, lisää silputut sipulit, makkarakuutiot ja salaatit. Anna lämmetä varovasti sekoittaen, mausta pippurilla ja tarkista suola.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla