viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Paahdettua ahventa ja lämmin kasvissalaatti

26.06.2012 Antti Vahtera

Puhdista ahvenfileistä mahdolliset ruodot ja keskipiikit. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja leikkaa pieneksi silpuksi. Mausta kalafileet chilillä, mustapippurilla ja suolalla. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda ahvenfileet nahkapuoli pannua vasten, kunnes valkuaisnesteet nousevat pintaan. Käännä fileet hetkeksi toisinpäin. Tarjoile chili -öljyn kanssa. Chili-öljy Sekoita kaikki aineet kattilassa ja kuumenna lämpimäksi. Tarkista suola. Lämmin vihannessalaatti Paista […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

500 g suomustettuja ahvenfileitä

2 rkl oliiviöljyä

1 tl punaista chiliä silputtuna

mustapippuria myllystä

suolaa

Chili-öljy

1 dl oliiviöljyä

2 tl silputtua punaista chiliä

1 tl sweet chili -kastiketta

0,5 dl suikaloitua kevätsipulia

Lämmin vihannessalaatti

12 kpl pientä varhaisperunaa keitettynä

12 kirsikkatomaattia

2 dl kevätsipulia silputtuna

50 g chorizo -makkaraa kuutioituna

100 g rucola -salaattia

2 kpl sitruunaa

200 g sidesalaattia

3 rkl oliiviöljyä

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Puhdista ahvenfileistä mahdolliset ruodot ja keskipiikit. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja leikkaa pieneksi silpuksi. Mausta kalafileet chilillä, mustapippurilla ja suolalla. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda ahvenfileet nahkapuoli pannua vasten, kunnes valkuaisnesteet nousevat pintaan. Käännä fileet hetkeksi toisinpäin. Tarjoile chili -öljyn kanssa.

Chili-öljy

Sekoita kaikki aineet kattilassa ja kuumenna lämpimäksi. Tarkista suola.

Lämmin vihannessalaatti

Paista pieneksi kuutioitu makkara pannulla rapeaksi ja valuta siivilässä ylimääräinen rasva pois. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää sekaan tomaatit ja halkaistut perunat. Tomaattien pehmetessä, lisää silputut sipulit, makkarakuutiot ja salaatit. Anna lämmetä varovasti sekoittaen, mausta pippurilla ja tarkista suola.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Valloittavat valkoiset – Viinilehden Vuoden valkoviini on valittu!

05.03.2025 Viinilehden toimitus

Ruoan kanssa – pruuvissa neljä gastronomista oranssia

03.03.2025 Aino Tuomikoski

Kokki ja viini-intoilija Simo Harrivaara: ”Elämä on liian lyhyt huonoon viiniin”

28.02.2025 Teksti Heidi Kleemola + kuvat Santeri Stenvall, Antti Rastivo ja Simo Harrivaara

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä