Ainekset
Salaatti:
4 sydänsalaattia
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
150 g pensasmustikoita
80 g vuonankaalia
*
Marinoitu burrata:
300 g burrataa (tai mozzarella di bufalaa)
1 ruukku basilikaa revittynä
½ ruukkua lehtipersiljaa revittynä
1 valkosipulinkynsi
1–1½ dl mietoa oliiviöljyä
1 rkl sitruunan mehua
ripaus suolaa
ripaus sokeria
*
Lisäksi:
80 g pekaanipähkinöitä
½ rkl oliiviöljyä
½ rkl siirappia
ripaus suolaa
*
Salaattikastike:
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl omenasiiderietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
Valmistusohje
1. Valmista ensin burrata. Sekoita basilika, lehtipersilja, valkosipulinkynsi ja öljy tasaiseksi yrttiöljyksi tehosekoittimessa. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja sokerilla. Kaada öljy kannelliseen astiaan ja kääntele burrata yrttiöljyssä. Sulje astia ja nosta jääkaappiin maustumaan.
2. Paahda pekaanipähkinät paistinpannulla tuoksuviksi. Lisää kuumalle pannulle oliiviöljy, siirappi ja ripaus suolaa. Sekoita ja kaada seos leivinpaperin päälle odottamaan.
3. Sekoita salaattikastikkeen ainekset keskenään.
4. Leikkaa sydänsalaatit pituussuunnassa neljäksi lohkoksi ja lado ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljy ja ripaus suolaa. Paahda sydänsalaattilohkoja grillivastusten alla pari minuuttia ja jäähdytä.
5. Nostele salaattilohkot vadille. Lisää joukkoon huuhdeltu ja kuivattu vuonankaali sekä pensasmustikat. Säästä muutama mustikka pinnalle koristeeksi. Revi päälle marinoitu burrata ja ripottele pinnalle rouhitut pekaanipähkinät.
6. Valuta salaatin päälle kastike ja koristele pensasmustikoilla.
Vinkki! Burrata saa maustua yrttiöljyssä vaikka yön yli, mutta kiireessä puoli tuntiakin riittää.