Paahdettu perunasalaatti ja pikkelöity kurkku-retiisilisuke

Paahdettu perunasalaatti ja pikkelöity kurkku-retiisilisuke

Järjestä juhlat ja kata buffapöytään herkullista perunasalaattia. Tai puolita resepti ja tarjoile viikonlopun brunssipöydässä.

45 min
servings 10 annosta

19.01.2023 Reseptit Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Perunasalaatti:

1 kg pieniä perunoita

2 punasipulia

3 valkosipulinkynttä

3 rkl oliiviöljyä

suolaa

1 sitruunan mehu ja kuoriraaste

2–3 oksaa tuoretta rosmariinia  

*

Kurkku-retiisilisuke:

1 (n. 300 g) tuorekurkku

1 nippu retiisejä

4 rkl punaviinietikkaa

3 rkl oliiviöljyä

½ tl suolaa

1½ tl sokeria

ripaus mustapippuria

1 dl mintunlehtiä

1 dl tillinoksia

Valmistusohje

1. Pese ja kuivaa perunat. Halkaise ne pituussuunnassa.
2. Kuori ja suikaloi punasipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet.
3. Levitä perunat ja sipulit leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljy ja ripaus suolaa. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat saaneet kunnolla väriä.
4. Ota perunat uunista ja kaada ne kulhoon. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä hienonnettu rosmariini.
5. Leikkaa kurkku ja retiisit ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinileikkurilla.
6. Sekoita kulhossa punaviinietikka, oliiviöljy, suola, sokeri ja pippuri. Kääntele joukkoon kurkku- ja retiisiviipaleet ja anna maustua hetki. Viimeistele mintunlehdillä ja tillinoksilla.
7. Kaada jäähtynyt perunasalaatti vadille ja lusikoi päälle etikkainen kurkku-retiisilisuke.

Vinkki! Voit tehdä perunasalaatin etukäteen valmiiksi. Paahdetut perunat vain paranevat marinadissa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla