viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Paahdettu perunasalaatti ja chorizomajoneesi

30.05.2018 Meri-Tuuli Väntsi + Kuva Sami Repo

Saata perunasalaattisi uudelle tasolle. Mausta se chorizo-majoneesilla ja valmista paahdetuista Lapin puikuloista. Nauti roseekuohuviinin kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

6 pääruoka- tai 10 pikkuannosta

gluteeniton, maidoton

1 h

*

1 kg perunaa (Lapin puikulaa)

1–2 rkl rypsiöljyä

1 tl suolaa

1 prk (340 g) hillosipuleita

200 g vihreitä neulapapuja

6 munaa

vettä

1 tl suolaa

2 sydänsalaattia

1 ruukku lipstikkaa

mustapippuria

*

Chorizomajoneesi:

1 (200 g) chorizomakkara

2 dl + 1/2 dl rypsiöljyä

2 keltuaista

1 rkl Dijon-sinappia

1 tl suolaa

1 rkl sitruunamehua

1 rkl valkoviinietikkaa

1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Pese perunat ja puolita pituussuunnassa. Asettele leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Pirskottele pintaan kevyesti öljyä, mausta suolalla.
2. Valuta hillosipulit ja kuivaa ne kevyesti talouspaperilla. Lisää hillosipulit pellille.
3. Paahda 200-asteisen uunin keskiosassa noin 40 minuuttia, kunnes potut ovat paahtuneita. Nosta tarvittaessa lopussa lämpötila 220 asteeseen.
4. Valmista majoneesi perunoiden paahtuessa. Kuori chorizo (tarvittaessa) ja paloittele. Laita palat kylmälle paistinpannulle, lämmitä hitaasti kuumaksi. Lisää 2 dl rypsiöljyä ja anna makkaroiden tiristä rapeiksi öljyssä.
5. Nosta makkarat reikäkauhalla talouspaperille kuivamaan.
6. Kaada öljy lämmönkestävään astiaan ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
7. Lisää chorizoöljyyn rypsiöljyä sen verran, että öljyä on yhteensä 3 dl.
8. Sekoita keltuaiset ja sinappi kulhossa. Lisää chorizoöljyä keltuaisseokseen tipottain koko ajan vatkaten, kunnes seos emulgoituu eli paksunee. Jatka öljyn lisäämistä ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten, kunnes kaikki öljy on käytetty.
9. Mausta majoneesi suolalla, sitruunamehulla, etikalla ja raasta joukkoon kuorittu valkosipulinkynsi.
10. Keitä pavut kypsiksi suolavedessä, noin 2 minuuttia. Keitä myös munat, noin 9 minuuttia.
11. Jäähdytä munat, kuori ja puolita. Pese sydänsalaatit ja leikkaa pituussuunnassa lohkoiksi.
12. Kokoa salaatti latomalla perunat, hillosipulit, pavut, kananmunat ja sydänsalaatti tarjoiluvadille tai kulhoon. Ripottele päälle chorizot, rouhi päälle mustapippuria ja koristele lipstikalla. Tarjoa chorizomajoneesin kera.

Vinkki: Chorizot ja majoneesin voi valmistaa muutama päivä ennen juhlia. Säilytä molempia kylmässä. Nosta molemmat huoneenlämpöön pehmenemään muutama tunti ennen tarjoilua. Paahda perunat ja keitä munat aiemmin samana päivänä.

Viinisuositus

Yellowglen Pink Dry

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Australia
9,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä