viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Omena-kyssäkaalisalaatti ja lämmin suolaheinäkastike

13.09.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
25 + 15 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Puutarhan omenat, pellon kyssäkaalit ja metsän sienet yhdistyvät lautasella herkäksi ja herkulliseksi salaatiksi, jonka kruunaa lämmin suolaheinäkastike.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis, munaton

25 min + 15 min keittämiseen

*

2 kotimaista omenaa

1 kyssäkaali

kourallinen tuoreita sieniä

1 rkl voita

suolaa

mustapippuria

*

Suolaheinäkastike:

1 dl kuivaa valkoviiniä

1/2 dl valkoviinietikkaa

1/2 dl vettä

2 rkl salottisipulia hienonnettuna

150 g voita

suolaa

pippuria

1 tl sitruunamehua

2 rkl kuohukermaa tai kermavaahtoa

pieni nippu suolaheinää

Valmistusohje

1. Pese omenat ja kyssäkaali huolellisesti.
2. Leikkaa molemmat hyvin ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä.
3. Paista putsatut sienet voissa ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
4. Valmista suolaheinäkastike. Mittaa kasariin viini, etikka ja vesi ja salottisipulisilppu. Keitä lientä kokoon, kunnes jäljellä on 1/4 alkuperäisestä määrästä. 5. Nosta kasari liedeltä ja sekoita joukkoon pieneksi paloiteltu kylmä voi.
6. Kuumenna uudelleen, mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Siivilöi haluttaessa.
7. Lisää kerma tai kermavaahto juuri ennen tarjoilua. Kuohkeuta kastike sauvasekoittimella, jos haluat kuohkeaa kastiketta. Lisää pieniksi suikaleiksi leikattu suolaheinä viimeiseksi juuri ennen tarjoilua.
8. Asettele lautaselle muutamat viipaleet kyssäkaalia ja omenaa, paistettuja sieniä ja koristele lämpimällä suolaheinäkastikkeella.

Viinisuositus

Trimbach Pinot Gris Réserve 2016

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
24,28 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Paljon enemmän kuin viinikaappi

Kaupallinen yhteistyö

22.04.2025 Teksti Viinilehden toimitus + Kuvat Temptech

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä