viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Olutkaramellisoitu ananas ja mascarpone-vaniljakreemi

02.07.2018 Ali Suviala + Kuva: Sami Piskonen + Tyyli: Janic Leino

Grilli kuumaksi ja suu makeaksi olutkaramellisoidulla ananaksella. Kokeile viinimäisen Barley Wine -oluen kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

maidoton, munaton

35 min

*

1 prk (250 g) mascarpone-tuorejuustoa

2 rkl vaniljasokeria

1 ananas

1 rkl voita

2 dl tummaa kidesokeria

1/2 dl barley wine -olutta

Valmistusohje

1. Mausta mascarpone vaniljasokerilla ja vatkaa kuohkeaksi. Siirrä kylmään odottamaan tarjoilua.
2. Kuori ananas ja leikkaa siitä neljä parin sentin paksuista viipaletta.
3. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista siinä ananasviipaleet kauniin värisiksi. Varo polttamasta voita.
4. Lisää pannulle sokeri ja anna sen sulaa.
5. Kaada pannulle varovaisesti olut ja anna seoksen paksuuntua hiljalleen keitellen karamelliksi.
6. Nosta ananakset pois pannulta, kun ne ovat pehmenneet ja kypsiä. Jatka tarvittaessa karamellin keittelyä, jotta se on halutun paksuinen.
7. Kokoa annokset. Nosta ananasviipale lautaselle, kaada päälle karamellia ja viimeistele annos nokareella mascarpone-kreemiä.

Tiesitkö?
Barley Wine -oluet ovat nimensä mukaisesti viinin vahvuisia tuhteja, maltaisia oluita ja muistuttavat joskus jopa portviiniä. Ne ovat parhaimmillaan jälkiruokana ja tarjoillaan 14­–16 asteisina viini- tai aromilasista.

Olutsuositus:

Humalove Dame Barley English Barleywine, Mallaskoski Medusa Rum Barrel Aged Spiced Barley Wine tai Sori Vinum Maximus 2021

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä