Olutkaramellisoitu ananas ja mascarpone-vaniljakreemi

Grilli kuumaksi ja suu makeaksi olutkaramellisoidulla ananaksella. Kokeile viinimäisen Barley Wine -oluen kanssa.

02.07.2018 Ali Suviala + Kuva: Sami Piskonen + Tyyli: Janic Leino

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

maidoton, munaton

35 min

*

1 prk (250 g) mascarpone-tuorejuustoa

2 rkl vaniljasokeria

1 ananas

1 rkl voita

2 dl tummaa kidesokeria

1/2 dl barley wine -olutta

Valmistusohje

1. Mausta mascarpone vaniljasokerilla ja vatkaa kuohkeaksi. Siirrä kylmään odottamaan tarjoilua.
2. Kuori ananas ja leikkaa siitä neljä parin sentin paksuista viipaletta.
3. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista siinä ananasviipaleet kauniin värisiksi. Varo polttamasta voita.
4. Lisää pannulle sokeri ja anna sen sulaa.
5. Kaada pannulle varovaisesti olut ja anna seoksen paksuuntua hiljalleen keitellen karamelliksi.
6. Nosta ananakset pois pannulta, kun ne ovat pehmenneet ja kypsiä. Jatka tarvittaessa karamellin keittelyä, jotta se on halutun paksuinen.
7. Kokoa annokset. Nosta ananasviipale lautaselle, kaada päälle karamellia ja viimeistele annos nokareella mascarpone-kreemiä.

Tiesitkö?
Barley Wine -oluet ovat nimensä mukaisesti viinin vahvuisia tuhteja, maltaisia oluita ja muistuttavat joskus jopa portviiniä. Ne ovat parhaimmillaan jälkiruokana ja tarjoillaan 14­–16 asteisina viini- tai aromilasista.

Olutsuositus:

Humalove Dame Barley English Barleywine, Mallaskoski Medusa Rum Barrel Aged Spiced Barley Wine tai Sori Vinum Maximus 2021

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla