viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Olutkaramellisoitu ananas ja mascarpone-vaniljakreemi

02.07.2018 Ali Suviala + Kuva: Sami Piskonen + Tyyli: Janic Leino

Grilli kuumaksi ja suu makeaksi olutkaramellisoidulla ananaksella. Kokeile viinimäisen Barley Wine -oluen kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

maidoton, munaton

35 min

*

1 prk (250 g) mascarpone-tuorejuustoa

2 rkl vaniljasokeria

1 ananas

1 rkl voita

2 dl tummaa kidesokeria

1/2 dl barley wine -olutta

Valmistusohje

1. Mausta mascarpone vaniljasokerilla ja vatkaa kuohkeaksi. Siirrä kylmään odottamaan tarjoilua.
2. Kuori ananas ja leikkaa siitä neljä parin sentin paksuista viipaletta.
3. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista siinä ananasviipaleet kauniin värisiksi. Varo polttamasta voita.
4. Lisää pannulle sokeri ja anna sen sulaa.
5. Kaada pannulle varovaisesti olut ja anna seoksen paksuuntua hiljalleen keitellen karamelliksi.
6. Nosta ananakset pois pannulta, kun ne ovat pehmenneet ja kypsiä. Jatka tarvittaessa karamellin keittelyä, jotta se on halutun paksuinen.
7. Kokoa annokset. Nosta ananasviipale lautaselle, kaada päälle karamellia ja viimeistele annos nokareella mascarpone-kreemiä.

Tiesitkö?
Barley Wine -oluet ovat nimensä mukaisesti viinin vahvuisia tuhteja, maltaisia oluita ja muistuttavat joskus jopa portviiniä. Ne ovat parhaimmillaan jälkiruokana ja tarjoillaan 14­–16 asteisina viini- tai aromilasista.

Olutsuositus:

Humalove Dame Barley English Barleywine, Mallaskoski Medusa Rum Barrel Aged Spiced Barley Wine tai Sori Vinum Maximus 2021

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä