Ainekset
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl valmista dashi-lientä
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
1/2 dl retikkaa raastettuna
250 g kaalia hienonnettuna
2 munaa
*
Paistamiseen:
2 tl seesamiöljyä
*
Päälle:
8 jättiravunpystöä kuorittuna
suolaa
mustapippuria
1/2 dl majoneesia
*
Okonomiyaki-kastike:
1 dl ketsuppia
½ dl worchester-kastiketta
½ dl mirin-maustekastiketta (esim. Yutaka-merkkinen)
½ rkl inkivääriä raastettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl sokeria
Valmistusohje
1.Valmista okonomiyaki-kastike. Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja keitä viisi minuuttia.
2. Jäähdytä kastike.
3. Valmista munakas. Sekoita jauhot, dashi-liemi, suola, leivinjauhe ja sokeri kulhossa.
4. Lisää kuorittu ja raastettu retikka sekä karkeaksi hienonnettu kaali. Sekoita kasvikset huolellisesti taikinaan. 5. Lisää munat yksitellen seokseen.
6. Lämmitä halkaisijaltaan noin 15 cm paistinpannu. Lisää pannulle teelusikallinen seesamiöljyä ja puolet taikinasta. Painele taikina tiiviisti pannulle.
7. Paista miedolla lämmöllä ensin yhdeltä puolen, kunnes saat kauniin ruskean värin alapintaan. Käännä pannukakku ja paista myös toiselta puolen niin, että saat kunnon värin.
8. Nosta valmis pannukakku uunipellille. Sivele pinta okonomiyaki-kastikkeella.
9. Paista loput taikinasta samalla tavalla ja paista pannukakkuja 150-asteisessa uunissa viisi minuuttia.
10. Leikkaa sillä välin jättiravunpyrstöt vaakasuunnassa puoliksi ja paista ne kuumalla pannulla kypsäksi, mausta suolalla sekä pippurilla.
11. Ota pannukakut pois uunista, sivele pinta uudestaan okonomiyaki-kastikkeella. Pursota majoneesista ohuita raitoja pannukakun päälle. Nostele jättiravunpyrstöt vielä pannukakun päälle ja tarjoa.
Vinkki:
Okonomiyaki on loistava krapularuoka, päälle voi laittaa rapujen lisäksi esimerkiksi graavi- tai savukalaa, jopa pekonia.
Dashi-liemen ohje löytyy miso-keiton reseptistä:
Vinkki !
Voit ostaa valmista dashia myös etnisistä ruokakaupoista, esim. Tokyokan.
Viinisuositus:
Hunawihr Riesling Grand Cru Rosacker 2019
Alkon tuotenro 1: