viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Nuotio-bouillabaisse

18.06.2019 Meri-Tuuli Väntsi + kuva Sami Piskonen

time Created with Sketch.
1 h 10 min
servings Created with Sketch.
4-6 annosta

Kesän rennoimmassa kalakeitossa on tölkkisimpukoita. Se valmistuu tarvittaessa myös nuotiolla.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

noin 600 g kalaa & äyriäisiä (ahvenia, haukea, katkarapuja, tölkkisinisimpukoita)

½ fenkoli

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

2–3 rkl oliiviöljyä

5 dl valkoviiniä

1 tlk kuorittuja tomaatteja

8 dl kalalientä

1 appelsiinin mehu (josta 1 rkl rouilleen)

ripaus sahramia

ripaus mustapippuria

suolaa

*

Rouille:

1 pala vaaleaa leipää (kuivaa)

1 rkl appelsiinimehua

ripaus sahramia

1 iso keltuainen

1 valkosipulinkynsi

2 tl savupaprikaa

1 tl Dijon-sinappia

1 dl oliiviöljyä (mietoa)

Valmistusohje

  1. Tee rouille. Laita kuivahtanut leipäpala kylmään veteen likoamaan.
  2. Purista appelsiinista mehu lasiin ja ota siitä 1 rkl pieneen kippoon. Ripottele kippoon sahrami. Sekoita sahrami ja mehua, kunnes sahrami liukenee.
  3. Purista leipäpalasta vedet pois ja laita tehosekoittimen kulhoon. Lisää sahramiliemi ja loput ainekset oliiviöljyä lukuun ottamatta. Soseuta sileäksi tahnaksi ja lisää öljy ohuena norona. Tarkista rouillen maku ja mausta tarvittaessa lisää.
  4. Perkaa ja paloittele nahattomat kalat.
  5. Suikaloi fenkoli ja kuorittu sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
  6. Kuumenna öljyä padassa nuotiolla ja lisää fenkoli, sipuli ja valkosipulit. Paista hetki mutta älä ruskista. Kun kasvikset alkavat ruskistua, lisää pataan valkoviini. Kiehauta.
  7. Lisää tomaattitölkki, kalaliemi, loput appelsiinimehut ja ripaus sahramia. Jos käytät tölkkisimpukoita, lisää pataan myös niiden säilöntäliemi. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes fenkoli on pehmeää ja tomaatit ovat hajonneet liemeen.
  8. Musta mustapippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.
  9. Lisää pataan kalat ja äyriäiset. Sekoita varovasti. Nosta pata pois nuotiolta, kalat ja äyriäiset ehtivät hyvin kypsyä liemessä, vaikka pata ei olekaan enää tulilla.
  10. Tarjoa bouillabaisse-keiton kanssa rouillea. Rouillea sekoitetaan soppaan lautasella antamaan makua ja saostamaan lientä.

Viinisuositus

Redoma Rosé 2017

Alkon tuotenro 1:

Roseeviini Portugali
19,99 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Hieno ahvenkeitto

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Keitto
Pääruoka

Seljanka (venäläinen kalakeitto) ja sahrami-smetana

time Created with Sketch.
1 h 10 min
Gluteeniton Keitto
Pääruoka

Välimerellinen bourride-madekeitto

time Created with Sketch.
1 h
Gluteeniton Kalaruoka

Lue lisää

Mars metsään! 6 x paras retkiviini

05.08.2021 Viinilehden toimitus + kuva Ville Palonen

Savun maustamat grilliruoat – näitä on pakko kokeilla!

22.07.2021 Viinilehden toimitus

TOP 5: Keittoviinit

30.01.2017 Antti Rinta-Huumo Kuva: Sami Repo

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä