Nokkospasta

Nokkospasta, kevään hennoista nokkosista, nam! Nokkonen maistuu hienostuneelle ja siinä on rutkasti hyödyllisiä ravintoaineita.

30 min
servings 4 annosta

14.05.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

300 g pastaa (esim. tagliatellea)

vettä

suolaa

*

Kastike:

1 l (250 g) nokkosen lehtiä

2 valkosipulinkynttä

2 salottisipulia

1 sitruuna, raastettu kuori

2 rkl voita

1 dl valkoviiniä

2 dl kuohukermaa

100 g raastettua parmesaania

1 rkl sitruunamehua

suolaa

mustapippuria

*

Lisäksi:

1 pallo mozzarellaa

50 g pistaasipähkinöitä

Valmistusohje

1. Esikäsittele nokkoset (katso ohjeet jäljempänä). Kuori ja silppua valkosipulinkynnet ja salottisipulit. Raasta sitruunasta kuori. Rouhi pistaasit karkeasti.
2. Kuullota sipulisilput sitruunakuoren kanssa voissa pehmeiksi paistokasarissa tai kattilassa. Lisää nokkoset ja valkoviini. Anna kiehua hetki.
3. Kaada kerma kattilaan ja keitä kunnes kastike sakenee hieman. Lisää raastettu parmesaani ja mausta kastike sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja laita pasta takaisin kattilaan. Kääntele sekaan nokkoskastike, kuumenna nopeasti. Jaa nokkospasta lautasille, revi pinnalle mozzarella ja viimeistele annokset pistaaseilla.

Nokkonen, käsittele näin:

Huuhdo nokkosista irtolika pois ennen käyttöä. Käytä kylmää juoksevaa vettä ja valuta lehdet siivilässä.

Kiehauta huuhdotut nokkosenlehdet vedessä. Noin puolen minuutin ryöppääminen riittää.

Jäähdytä nokkoset nopeasti siivilässä kylmän veden alla. Puserra kuivaksi ja hienonna lehdet tarvittaessa.

Viinisuositukset:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla