Ainekset
300 g pastaa (esim. tagliatellea)
vettä
suolaa
*
Kastike:
1 l (250 g) nokkosen lehtiä
2 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
1 sitruuna, raastettu kuori
2 rkl voita
1 dl valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
100 g raastettua parmesaania
1 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
*
Lisäksi:
1 pallo mozzarellaa
50 g pistaasipähkinöitä
Valmistusohje
1. Esikäsittele nokkoset (katso ohjeet jäljempänä). Kuori ja silppua valkosipulinkynnet ja salottisipulit. Raasta sitruunasta kuori. Rouhi pistaasit karkeasti.
2. Kuullota sipulisilput sitruunakuoren kanssa voissa pehmeiksi paistokasarissa tai kattilassa. Lisää nokkoset ja valkoviini. Anna kiehua hetki.
3. Kaada kerma kattilaan ja keitä kunnes kastike sakenee hieman. Lisää raastettu parmesaani ja mausta kastike sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja laita pasta takaisin kattilaan. Kääntele sekaan nokkoskastike, kuumenna nopeasti. Jaa nokkospasta lautasille, revi pinnalle mozzarella ja viimeistele annokset pistaaseilla.
Nokkonen, käsittele näin:
Huuhdo nokkosista irtolika pois ennen käyttöä. Käytä kylmää juoksevaa vettä ja valuta lehdet siivilässä.
Kiehauta huuhdotut nokkosenlehdet vedessä. Noin puolen minuutin ryöppääminen riittää.
Jäähdytä nokkoset nopeasti siivilässä kylmän veden alla. Puserra kuivaksi ja hienonna lehdet tarvittaessa.
Viinisuositukset:
Stadt Krems Grüner Veltliner Ried Wachtberg 1ÖTW 2016
Alkon tuotenro 1: