Nokkosletut

Pitsireunaiset nokkosletut maistuvat sellaisenaan juustoraasteen kanssa. Letuista syntyy tukevampi ateria täyttämällä ne lämmin- tai kylmäsavukalalla. Kastikkeeksi sopii ruohosipulilla ja sitruunalla maustettu ranskankerma.

14.05.2020 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2 dl ryöpättyjä nokkosen lehtiä

2 munaa

2 dl maitoa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 rkl rypsiöljyä

1 tl suolaa

2 dl kivennäisvettä

*

Paistamiseen:

voi-öljyseosta

*

Täyte:

juustoraastetta tai lämminsavukalaa

ranskankermaa

ruohosipulisilppua

sitruunamehua

Valmistusohje

1. Hienonna ryöpätyt nokkoset.
2. Sekoita munat, maito, vehnäjauhot, öljy ja suola taikinaksi. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
3. Lisää kivennäisvesi taikinaa. Paista letut paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Paista isoja, ohuita lettuja.
4. Tarjoa nokkosletut sellaisenaan, juustoraasteen kanssa tai savukalan kanssa. Kastikkeeksi sopii ruohosipulilla ja sitruunamehulla maustettu ranskankerma.

Viinisuositukset:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla