Ainekset
2 dl ryöpättyjä nokkosen lehtiä
2 munaa
2 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
2 dl kivennäisvettä
*
Paistamiseen:
voi-öljyseosta
*
Täyte:
juustoraastetta tai lämminsavukalaa
ranskankermaa
ruohosipulisilppua
sitruunamehua
Valmistusohje
1. Hienonna ryöpätyt nokkoset.
2. Sekoita munat, maito, vehnäjauhot, öljy ja suola taikinaksi. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
3. Lisää kivennäisvesi taikinaa. Paista letut paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Paista isoja, ohuita lettuja.
4. Tarjoa nokkosletut sellaisenaan, juustoraasteen kanssa tai savukalan kanssa. Kastikkeeksi sopii ruohosipulilla ja sitruunamehulla maustettu ranskankerma.