Munakoisot ja persiljatahna

Munakoisot & persiljatahna

Munakoisot ja persiljatahna ovat herkullista arkiruokaa. Kaada lasiin suositusviiniä.

45 min
servings 4 annosta

31.08.2023 Reseptit Satu Koivisto + viinisuositus Antti Rinta-Huumo + kuvat Kaisu Kaplin

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

600 g munakoisoa

4 valkosipulinkynttä

1 rkl öljyä

50 g voita

¼ tl kuivattua timjamia

¼ tl suolaa

*

Persiljatahna:

1 rku lehtipersiljaa hienonnettuna

1 dl (kuorittuja) manteleita rouhittuna

1 valkosipulinkynsi raastettuna

1 sitruunan kuoriraaste

2 rkl sitruunamehua

¾ dl rypsiöljyä

¼ tl suolaa

mustapippuria myllystä

*

Tarjoiluun:

maalaisleipää

Valmistusohje

1. Pese munakoisot. Halkaise ne pitkittäin neljään osaan ja leikkaa lohkot vielä puoliksi.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy ja voi uuninkestävällä pannulla, esimerkiksi valurautapannulla. Lisää valkosipuli ja timjami, laske lämpöä ja paista kaksi minuuttia.
3. Ota pannu liedeltä, lisää munakoisot ja suola. Pyörittele munakoisot voissa ja järjestä ne tiiviisti pannulle yhteen kerrokseen. Ei haittaa, jos palat menevät hiukan päällekkäin.
4. Paista munakoisoja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jatka paistamista tarvittaessa, kunnes munakoisot ovat ruskettuneet kauniisti pinnalta ja pehmenneet sisältä.
5. Surauta kaikki persiljatahnan aineet karkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella. Jätä halutessasi hiukan mantelirouhetta koristeeksi.
6. Tarjoa munakoisot persiljatahnan ja rapeakuorisen leivän kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla