Munakoisorullat

Portugalilaisesta Touriga Nacional -rypäleestä valmistettu viini maistuu tuhdimpien makujen kanssa. Kasvissyöjä herkuttelee juustoisilla munakoisorullilla, jotka tarjotaan haudutetun tomaattikastikkeen kanssa.

50 min
servings 4 annosta

27.03.2017 Resepti: Kira Weckman Kuva: Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta, noin 10 rullaa

gluteeniton, kasvis

30 min + 20 min uunissa

*

2 munakoisoa

1 1/2 tl suolaa

1/2 dl pinjansiemeniä

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl tummaa balsamicoa

rouhittua mustapippuria

200 g (luomu)fetajuustoa (tai Vuohentuorejuustoa)

1 ruukku basilikaa

Valmistusohje

1. Pese munakoisot ja leikkaa ne pitkittäin noin 0,5 cm ohuiksi viipaleiksi. Ripottele munakoisoviipaleille suolaa molemmin puolin ja anna levätä huoneenlämmössä noin 20 min.
2. Paahda pinjansiemenet keskilämmöllä kuivalla pannulla.
3. Pyyhi suola munakoisojen pinnasta. Tarvittaessa voit huuhdella ja kuivata viipaleet.
4. Paista munakoisoviipaleet parilapannulla tai paistinpannulla, kunnes niissä on kaunis väri molemmin puolin.
5. Sekoita keskenään öljy ja balsamico ja sivele munakoisot seoksella. Mausta pippurilla. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.
6. Sekoita kulhossa juusto (voit halutessasi pehmentää juustoa lisäämällä tilkan kermaa, maitoa tai vettä) ja paahdetut pinjansiemenet.
7. Laita 1–2 isoa basilikanlehteä jokaisen munakoisoviipaleen päälle. Levitä noin 1 rkl juustoseosta munakoisoille. Pyöräytä rulliksi.
8. Asettele rullat leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paista uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia.
9. Tarjoile itsekeitetyn tomaattikastikkeen kanssa.

Vinkki: Lisukkeeksi munakoisorullille sopii esimerkiksi tomaattikastike, vihersalaatti ja ilmakuivattu kinkku.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla