Ainekset
4 annosta
gluteeniton, munaton
35 min
*
800 g karitsan ulkofileetä
2–4 rkl voita tai öljyä
*
Minttu-pistaasipesto:
2 dl (30 g) tuoretta minttua
1 dl (10 g) tuoretta basilikaa
2 dl rypsiöljyä
1 iso valkosipulinkynsi raastettuna
30 g pistaasipähkinöitä
1/3 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
*
Perunat suolakuoressa:
600 g varhaisperunoita
2 kg karkeaa merisuolaa
*
Pähkinävoi:
200 g voita
*
Lisäksi:
300 g naattiporkkanoita (pieniä)
Valmistusohje
1. Aloita perunoiden valmistuksella. Kaada puolet suolasta uunivuokaan ja nosta päälle perunat. Kaada loput suolat perunoiden päälle niin, että ne peittyvät. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuutin ajan. Halutessasi kypsennä samaan aikaan uunissa myös leivinpaperin päälle uunipellille levitellyt naattiporkkanat.
2. Valmista pesto. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja nosta pesto jääkaappiin maustumaan.
3. Nosta lihat huoneenlämpöön ja poista mahdolliset kalvot pinnoilta. Kuumenna voi tai öljy pannulla. Paista fileitä pannulla noin 2 minuuttia per puoli. Lusikoi pestoa valmiiden lihojen pintaan.
4. Laita lihat maustumaan ja vetäytymään hetkeksi tarjoiluastiaan. Peitä astia hennosti foliolla, jätä pieni rako folion ja astian väliin, jotta liika kuumuus pääsee pois eivätkä lihat ylikypsy.
5. Tee pähkinävoi. Kuumenna voita pienessä kattilassa. Älä sekoita voita vaan anna hera- ja rasvaosan erottua. Kun pohjimmainen heraosa on kauniin ruskeaa, nosta kattila liedeltä. Varo polttamasta voita pohjaan.
6. Kokoa annos. Leikkaa ulkofileet muutamaan osaan. Tarjoa liha peston kanssa. Naputtele perunoiden suolakuori auki pöydässä ja tarjoile perunat pähkinävoin kanssa. Tarjoa lisukkeena paahdettuja naattiporkkanoita.