viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Minestronekeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Minestronekeitto on ehkä tunnetuin Italian keitoista. Se on pitkään haudutettava, paksu ja ruokaisa keitto, johon yleensä lisätään myös siankylkeä tai pekonia. Tässä keitosta hieman kevyempi versio. Kuori porkkanat, perunat ja sipulit. Silppua ne suikaleiksi samoin kuin kesäkurpitsa ja varsiselleri. Jos käytät kuivia papuja, laita ne likoamaan veteen 12 tunniksi ennen ruoanlaittoa. Freesaa vihannekset ja juurekset […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 - 3 porkkanaa

1 pieni kesäkurpitsa

4-5 perunaa

½ varsiselleriä

300 g valkoisia tai ruskeita papuja (tai purkillinen valkoisia papuja tomaatissa)

1 keskikokoinen keltasipuli

2-3 valkosipulin kynttä

2 rkl oliiviöljyä

1,5 l vettä

suolaa

mustapippuria

1 purkki kuorittuja tomaatteja (miel. luumu- tai kirsikkatomaatteja)

n. 100 g pientä keittopastaa tai lyhyeksi pätkittyä spagettia

1 pussi pakasteherneitä

pestoa

parmesaania

Valmistusohje

Minestronekeitto on ehkä tunnetuin Italian keitoista. Se on pitkään haudutettava, paksu ja ruokaisa keitto, johon yleensä lisätään myös siankylkeä tai pekonia.

Tässä keitosta hieman kevyempi versio.

Kuori porkkanat, perunat ja sipulit. Silppua ne suikaleiksi samoin kuin kesäkurpitsa ja varsiselleri. Jos käytät kuivia papuja, laita ne likoamaan veteen 12 tunniksi ennen ruoanlaittoa. Freesaa vihannekset ja juurekset kasarissa tilkassa öljyä. Lisää vesi ja pavut. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä tunnin verran (tarkista, että pavut ovat pehmeitä). Lisää tomaatit, herneet ja pasta. Keitä kevyesti, kunnes pasta on kypsää. Lisää pestoa ruokalusikallinen annosta kohti juuri ennen tarjoilua. Viimeistele halutessasi parmesaanilla. Tarjoa keiton kanssa italialaistyyppistä hiivaleipää.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä