viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Minestronekeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Minestronekeitto on ehkä tunnetuin Italian keitoista. Se on pitkään haudutettava, paksu ja ruokaisa keitto, johon yleensä lisätään myös siankylkeä tai pekonia. Tässä keitosta hieman kevyempi versio. Kuori porkkanat, perunat ja sipulit. Silppua ne suikaleiksi samoin kuin kesäkurpitsa ja varsiselleri. Jos käytät kuivia papuja, laita ne likoamaan veteen 12 tunniksi ennen ruoanlaittoa. Freesaa vihannekset ja juurekset […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 - 3 porkkanaa

1 pieni kesäkurpitsa

4-5 perunaa

½ varsiselleriä

300 g valkoisia tai ruskeita papuja (tai purkillinen valkoisia papuja tomaatissa)

1 keskikokoinen keltasipuli

2-3 valkosipulin kynttä

2 rkl oliiviöljyä

1,5 l vettä

suolaa

mustapippuria

1 purkki kuorittuja tomaatteja (miel. luumu- tai kirsikkatomaatteja)

n. 100 g pientä keittopastaa tai lyhyeksi pätkittyä spagettia

1 pussi pakasteherneitä

pestoa

parmesaania

Valmistusohje

Minestronekeitto on ehkä tunnetuin Italian keitoista. Se on pitkään haudutettava, paksu ja ruokaisa keitto, johon yleensä lisätään myös siankylkeä tai pekonia.

Tässä keitosta hieman kevyempi versio.

Kuori porkkanat, perunat ja sipulit. Silppua ne suikaleiksi samoin kuin kesäkurpitsa ja varsiselleri. Jos käytät kuivia papuja, laita ne likoamaan veteen 12 tunniksi ennen ruoanlaittoa. Freesaa vihannekset ja juurekset kasarissa tilkassa öljyä. Lisää vesi ja pavut. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä tunnin verran (tarkista, että pavut ovat pehmeitä). Lisää tomaatit, herneet ja pasta. Keitä kevyesti, kunnes pasta on kypsää. Lisää pestoa ruokalusikallinen annosta kohti juuri ennen tarjoilua. Viimeistele halutessasi parmesaanilla. Tarjoa keiton kanssa italialaistyyppistä hiivaleipää.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Paljon enemmän kuin viinikaappi

Kaupallinen yhteistyö

22.04.2025 Teksti Viinilehden toimitus + Kuvat Temptech

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä