viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Metsästäjänleipä

13.02.2017 Resepti: Antti Vahtera + Kuva: Sami Repo

Metsästäjänleipä on takavuosien tuhti suomalaisklassikko. Sopii tarjottavaksi lähes kellon ympäri, brunssilta yömyöhään.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

munaton

30 min

*

400-500 g naudan ulkofileetä

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1/2 dl vehnäjauhoja

2 rkl voita

*

Sienikastike:

1 iso sipuli

300 g tuoreita herkkusieniä

2 rkl voita

4 dl kuohukermaa

2 rkl vehnäjauhoja

ripaus mustapippuria

1/2 tl suolaa

*

Lisäksi:

4 isoa viipaletta paahtoleipää

persiljaa

Valmistusohje

1.Poista fileestä kalvot ja ylimääräiset rasvat. Leikkaa filee neljäksi pihviksi. Nuiji pihvit kevyesti.
2. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele pihvit vehnäjauhossa ja paista voissa kypsiksi.
3. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi tai leikkaa sienet lohkoiksi.
4. Kuullota sipulit ja sienet voin kanssa kattilassa tai paistinpannulla.
5. Ripottele pintaan jauhoja ja sekoita. Lisää sekaan kerma ja anna kiehua hetken. Mausta.
6. Paahda leivät ja persiljaa pannulla. Nosta lautasille leipien päälle pihvit ja päälle runsaasti sienikastiketta. Koristele persiljalla.

Viinisuositus

Vigneti del Vulture Pipoli Aglianico 2015

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Italia
12,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä