viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Maustekakku ja mascarponevaahtoa

26.06.2012 Antti Vahtera

Sekoita munat ja sokeri puukauhalla tasaiseksi. Lisää sulatettu voi ja kermaviili. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja yhdistä munamassaan. Kaada taikina voilla voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa kakku lämpimänä. Tarjoile halutessasi mascarponevaahdon kanssa. Mascarponevaahto Sekoita kaikki aineet tasaiseksi vaahdoksi vispilällä. Pursota vaahto maustekakkuviipaleiden väliin tai tarjoile erikseen kulhosta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 munaa

3 dl sokeria

175 g normaalisuolaista sulatettua voita

2 dl kermaviiliä

4,5 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

2 tl kardemummaa

2 tl kanelia

0,5 neilikkaa

0,5 tl soodaa

Mascarponevaahto

2 dl mascarponejuustoa

1 dl kermaa

0,5 dl sokeria

0,5 dl Sambuca-likööriä

Valmistusohje

Sekoita munat ja sokeri puukauhalla tasaiseksi. Lisää sulatettu voi ja kermaviili. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja yhdistä munamassaan. Kaada taikina voilla voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa kakku lämpimänä. Tarjoile halutessasi mascarponevaahdon kanssa.

Mascarponevaahto

Sekoita kaikki aineet tasaiseksi vaahdoksi vispilällä. Pursota vaahto maustekakkuviipaleiden väliin tai tarjoile erikseen kulhosta.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x uudet oranssiviinit

30.01.2025 Teksti: Viinilehden toimitus

Kaupunkilaisesta viininviljelijäksi

29.01.2025 Teksti: Pihla Hintikka Kuvitus: Tuomas Kärkkäinen

Annika Arolainen: ”Kokin työ on unelmieni täyttymys”

28.01.2025 Teksti: Paula Kultanen Ribas Kuvat: Miikka Pirinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä