viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Mausteinen lihapata

13.12.2018 Taina salovaara + Kuva Laura Riihelä + Viinit Antti Rinta-Huumo

Joulumausteet taikovat lämpimän ja rikkaan makumaailman sekä suolaisiin ruokiin että makeisiin herkkuihin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

6 annosta

gluteeniton, maidoton

25 min + kypsennys 2 tuntia

*

1 kg naudan sisä- tai paahtopaistia

1 valkosipulinkynsi

6 salotti- tai pikkusipulia

2 rkl voi-öljyseosta

2 rkl tomaattipyreetä

1 rkl fariinisokeria

3 dl vettä

2 rkl lihafondia

3 dl punaviiniä

1–2 kanelitankoa

4 neilikkaa

1 tähtianis

1 tl inkivääriä

6 vihreää kardemummaa

3 maustepippuria

1 tl rouhittua mustapippuria

1 tl suolaa

*

Tarjoiluun:

Uunijuureksia (esim. lohkoperunoita, lanttukuutioita, porkkanoita ja palsternakkoja)

Valmistusohje

1. Ota paisti huoneenlämpöön hyvissä ajoin ja leikkaa se 5 cm:n kuutioiksi. Leikkaa valkosipulin yläosasta pois viipale, jätä sipuli kuitenkin kokonaiseksi. Kuori pikkusipulit.
2. Ruskista lihapalat pannulla voi-öljyseoksessa parissa erässä ja siirrä pataan. Lisää pannulle vähän voita, tomaattipyree ja fariinisokeri sekä sipulit. Kuumenna hetki sekoitellen ja siirrä pataan. Lisää pataan myös valkosipuli. Huuhtele pannu vedellä ja kaada lihojen päälle. Lisää lihafondi, viini ja mausteet pataan.
3. Kuumenna pataa 200-asteisessa uunissa ilman kantta, kunnes se porisee kunnolla. Peitä lihapata kannella, laske lämpö 175-asteeseen ja kypsennä 1,5–2 tuntia tai kunnes liha on mureaa.
4. Poista padasta valkosipuli, tähtianis ja kanelitangot ennen kuin nostat padan pöytään. Tarjoa lihapata rosmariinilla maustettujen uunijuuresten kanssa.

Viinisuositukset

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 2017

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Veneto
20,98 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Ankkaa sweet honey & paksoisalaattia

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Liharuoka
Alkuruoka

Rosolli-juustopiiras ja piparjuurikastike

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Munaton Kasvisruoka
Pääruoka

Portugalilainen lihapata, karitsa-cataplana

time Created with Sketch.
12 h
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Hurmaava joulumenu

03.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Sami Repo

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä