Ainekset
400 g marjoja, mielellään montaa lajia (esimerkiksi vadelmaa, mansikkaa, herukoita)
0,5 dl sokeria
2 munankeltuaista
3 tl sitruunamehua
0,5 dl marjamehua (vadelmaa, mustaherukkaa tai sekamehua)
Kotijäätelö
0,5 l kahvikermaa
0,5 l maitoa
8 munankeltuaista
250 g sokeria
2 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
(jäätelökone)
Valmistusohje
Kaada marjamehu marjojen päälle ja anna mehustua noin 2-4 tuntia. Valuta marjoista mehu pyöreäpohjaiseen teräskulhoon ja jaa marjat jälkiruokakulhoihin.
Vatkaa teräskulhossa keltuaiset, sokeri, sitruunamehu ja marjamehu. Nosta kulho sopivan kokoisen vesikattilan päälle ja anna kiehua hiljalleen. Kypsennä sabayon´ia koko ajan vispaten, kunnes seos sakenee. Jaa sabayon marjojen päälle ja kuorruta nopeasti 250-asteisessa uunissa.
Tarjoile sellaisenaan tai jäätelön kanssa ja koristele esimerkiksi manteli- tai kauralastuilla.
Kotijäätelö
Kiehauta maito, kahvikerma ja halkaistu vaniljatanko. Vatkaa sokeri ja keltuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää kuumaan maito-kermaseokseen. Kuumenna lähes kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja sekoita kunnes seos sakenee.
Lisää joukkoon kylmä kerma. Siivilöi jäähdytysastiaan, jonka alla on jäävesiastia. Mausta seos halutessasi erilaisilla hedelmä- tai marjasoseilla, alkoholilla tai suklaalla. Sekoita jäätelökoneessa.