Marjasabayon

Kaada marjamehu marjojen päälle ja anna mehustua noin 2-4 tuntia. Valuta marjoista mehu pyöreäpohjaiseen teräskulhoon ja jaa marjat jälkiruokakulhoihin. Vatkaa teräskulhossa keltuaiset, sokeri, sitruunamehu ja marjamehu. Nosta kulho sopivan kokoisen vesikattilan päälle ja anna kiehua hiljalleen. Kypsennä sabayon´ia koko ajan vispaten, kunnes seos sakenee. Jaa sabayon marjojen päälle ja kuorruta nopeasti 250-asteisessa uunissa. Tarjoile sellaisenaan […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

400 g marjoja, mielellään montaa lajia (esimerkiksi vadelmaa, mansikkaa, herukoita)

0,5 dl sokeria

2 munankeltuaista

3 tl sitruunamehua

0,5 dl marjamehua (vadelmaa, mustaherukkaa tai sekamehua)

Kotijäätelö

0,5 l kahvikermaa

0,5 l maitoa

8 munankeltuaista

250 g sokeria

2 dl kuohukermaa

1 vaniljatanko

(jäätelökone)

Valmistusohje

Kaada marjamehu marjojen päälle ja anna mehustua noin 2-4 tuntia. Valuta marjoista mehu pyöreäpohjaiseen teräskulhoon ja jaa marjat jälkiruokakulhoihin.

Vatkaa teräskulhossa keltuaiset, sokeri, sitruunamehu ja marjamehu. Nosta kulho sopivan kokoisen vesikattilan päälle ja anna kiehua hiljalleen. Kypsennä sabayon´ia koko ajan vispaten, kunnes seos sakenee. Jaa sabayon marjojen päälle ja kuorruta nopeasti 250-asteisessa uunissa.

Tarjoile sellaisenaan tai jäätelön kanssa ja koristele esimerkiksi manteli- tai kauralastuilla.

Kotijäätelö

Kiehauta maito, kahvikerma ja halkaistu vaniljatanko. Vatkaa sokeri ja keltuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää kuumaan maito-kermaseokseen. Kuumenna lähes kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja sekoita kunnes seos sakenee.

Lisää joukkoon kylmä kerma. Siivilöi jäähdytysastiaan, jonka alla on jäävesiastia. Mausta seos halutessasi erilaisilla hedelmä- tai marjasoseilla, alkoholilla tai suklaalla. Sekoita jäätelökoneessa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla