viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Marjasabayon

26.06.2012 Antti Vahtera

Kaada marjamehu marjojen päälle ja anna mehustua noin 2-4 tuntia. Valuta marjoista mehu pyöreäpohjaiseen teräskulhoon ja jaa marjat jälkiruokakulhoihin. Vatkaa teräskulhossa keltuaiset, sokeri, sitruunamehu ja marjamehu. Nosta kulho sopivan kokoisen vesikattilan päälle ja anna kiehua hiljalleen. Kypsennä sabayon´ia koko ajan vispaten, kunnes seos sakenee. Jaa sabayon marjojen päälle ja kuorruta nopeasti 250-asteisessa uunissa. Tarjoile sellaisenaan […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

400 g marjoja, mielellään montaa lajia (esimerkiksi vadelmaa, mansikkaa, herukoita)

0,5 dl sokeria

2 munankeltuaista

3 tl sitruunamehua

0,5 dl marjamehua (vadelmaa, mustaherukkaa tai sekamehua)

Kotijäätelö

0,5 l kahvikermaa

0,5 l maitoa

8 munankeltuaista

250 g sokeria

2 dl kuohukermaa

1 vaniljatanko

(jäätelökone)

Valmistusohje

Kaada marjamehu marjojen päälle ja anna mehustua noin 2-4 tuntia. Valuta marjoista mehu pyöreäpohjaiseen teräskulhoon ja jaa marjat jälkiruokakulhoihin.

Vatkaa teräskulhossa keltuaiset, sokeri, sitruunamehu ja marjamehu. Nosta kulho sopivan kokoisen vesikattilan päälle ja anna kiehua hiljalleen. Kypsennä sabayon´ia koko ajan vispaten, kunnes seos sakenee. Jaa sabayon marjojen päälle ja kuorruta nopeasti 250-asteisessa uunissa.

Tarjoile sellaisenaan tai jäätelön kanssa ja koristele esimerkiksi manteli- tai kauralastuilla.

Kotijäätelö

Kiehauta maito, kahvikerma ja halkaistu vaniljatanko. Vatkaa sokeri ja keltuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää kuumaan maito-kermaseokseen. Kuumenna lähes kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja sekoita kunnes seos sakenee.

Lisää joukkoon kylmä kerma. Siivilöi jäähdytysastiaan, jonka alla on jäävesiastia. Mausta seos halutessasi erilaisilla hedelmä- tai marjasoseilla, alkoholilla tai suklaalla. Sekoita jäätelökoneessa.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä