viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Mansikka-toffeeboston

26.04.2018 Teresa Välimäki + Kuva Laura Riihelä

time Created with Sketch.
2 h
servings Created with Sketch.
6-10 annosta

Toffeeboston on brunssin makea lopetus. Ah, niin pehmeää ja tahmeaa! Nauti boston kahvin tai teen kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 1/2 dl maitoa tai vettä

1/2 palaa (25 g) tuorehiivaa

1 tl suolaa

1 dl sokeria

1 tl kardemummaa

1 muna

7 dl vehnäjauhoja

100 g voita sulatettuna

*

Täyte:

100 g pehmeää voita

1 dl sokeria

2 dl mansikkahilloa

2 dl mansikoita viipaleina

*

Voiteluun:

1 muna

*

Toffee:

2 dl kuohukermaa

2 dl sokeria

1 rkl voita

*

Koristeluun:

valkosuklaata rouhittuna

mansikoita

Valmistusohje

1. Tee pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää suola, sokeri ja kardemumma sekä muna. Sekoita ainekset.
2. Sekoita taikinaan ensin noin puolet jauhoista. Lisää sitten loput jauhot ja sulatettu voi käsin vaivaten, kunnes taikina irtoaa käsistä. Älä kuitenkaan lisää jauhoja liikaa, ettei taikinasta tule kova.
3. Kohota taikinaa liinan alla vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
4. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä.
5. Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
6. Levitä levylle pehmeä voi, sirottele päälle sokeri, hillo ja mansikkaviipaleet.
7. Kääri taikinalevy rullalle pitkältä sivulta alkaen.
8. Leikkaa rullasta 3–4 cm paksuisia viipaleita. Nosta pullapalat leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
9. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
10. Voitele bostonin pinta munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30–35 minuuttia.
11. Keitä toffee bostonin paistuessa. Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Kiehauta ja keitä poreillen 20–30 minuuttia, niin että seos muuttuu kiiltäväksi ja paksuuntuu.
12. Sekoita toffeeseen voi ja nosta kattila liedeltä.
13. Irrota hieman jäähtynyt boston vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Kaada lämmin toffee bostonkakun pinnalle. Viimeistele valkosuklaarouheella ja mansikoilla.

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka
Alkuruoka

Mansikka-melonisalaatti

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Kasvisruoka
Alkuruoka

Lue lisää

Kesän viileimmät viinicocktailit – hyödynnä hanaviiniä!

17.06.2021 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Maa-artisokka yllättää – katso vinkit viinin valintaan

28.10.2020 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä

Aika kaivaa jälkiruokaviinit kaapista! Katso makuparit jalohomeisille viineille

02.09.2020 Ulla Häkkinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä