Ainekset
400 g mansikoita
400 g cantaloupe- tai hunajamelonia
*
Liemi:
1 dl vettä
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl sitruslikööriä
½ dl sitruunamehua
*
Mascarponevaahto:
100 g mascarponea
1 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Perkaa ja paloittele mansikat. Kuori ja kuutioi meloni.
2. Mittaa liemen vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.
3. Sekoita jäähtyneen liemen joukkoon vaniljasokeri, likööri ja sitruunamehu.
4. Kaada liemi mansikoiden ja melonipalojen päälle ja anna maustua jääkaapissa 1–4 tuntia. Sekoita pari kertaa maustumisen aikana.
5. Vatkaa kerma-mascarponeseos sokereiden kanssa pehmeäksi vaahdoksi. Tarjoa vaahto mansikka-melonisalaatin kanssa.
Viinisuositus
Bonelli Mimi Malvasia Spumante Dolce 2021
Alkon tuotenro 1: