Mansikka-melonisalaatti

Mansikka-melonisalaatti

Makean mansikka-melonisalaatin juju on sitruunamehulla raikastettu vanilja-likööriliemi.

1 h 15 min
servings 4 annosta

11.07.2022 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

400 g mansikoita

400 g cantaloupe- tai hunajamelonia

*

Liemi:

1 dl vettä

3/4 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

½ dl sitruslikööriä

½ dl sitruunamehua

*

Mascarponevaahto:

100 g mascarponea

1 dl kuohukermaa

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Perkaa ja paloittele mansikat. Kuori ja kuutioi meloni.
2. Mittaa liemen vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.
3. Sekoita jäähtyneen liemen joukkoon vaniljasokeri, likööri ja sitruunamehu.
4. Kaada liemi mansikoiden ja melonipalojen päälle ja anna maustua jääkaapissa 1–4 tuntia. Sekoita pari kertaa maustumisen aikana.
5. Vatkaa kerma-mascarponeseos sokereiden kanssa pehmeäksi vaahdoksi. Tarjoa vaahto mansikka-melonisalaatin kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla