viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Mandariinikohokas

26.06.2012 Antti Vahtera

Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on kiinteää ja irtoaa reunoista. Anna jäähtyä hetken. Lisää keltuaiset, likööri ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti massaan. Kaada taikina voideltuihin ja sokeroituihin kohokasvuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 12 – 15 minuuttia. Älä avaa uunia […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

50 g voita

1,5 dl vehnäjauhoja

2 dl maitoa

3 munankeltuaista

6 munanvalkuaista

1 dl sokeria

1 dl mandariinilikööriä tai Grand Marnier – likööriä

tomusokeria

Valmistusohje

Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on kiinteää ja irtoaa reunoista. Anna jäähtyä hetken. Lisää keltuaiset, likööri ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti massaan. Kaada taikina voideltuihin ja sokeroituihin kohokasvuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 12 – 15 minuuttia. Älä avaa uunia kesken paistamisen. Ota vuoat uunista varovasti, jotta kohokkaat eivät laskeudu. Sirottele kohokkaiden päälle tomusokeria ja tarjoile heti.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä