viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Maksamousse-leivät

26.12.2017 Elisa Johansson + Kuva Sami Piskonen

Samppanjan perinteinen kaveri on briossileivän päällä nautittu ankanmaksapatee. Suomalainen versio valmistetaan paahtoleivästä sekä maksamakkarasta ja nautitaan kuohuviinin kera, mausta tinkimättä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

30 pientä leipästä

munaton

valmistusaika 30 min

*

1 salottisipuli

1 rkl voita

1/2 dl valkoviiniä

4-5 oksaa timjamia

300 g maksamakkaraa

1 dl kuohukermaa

*

Lisäksi:

pursotinpussi

15 palaa paahtoleipää

50 g voita

*

Koristeluun:

tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kuullota sipulit voissa pannulla tai pienessä kattilassa. Lisää viini ja timjaminoksat ja hauduta, kunnes viini on haihtunut.
3. Poista timjaminoksat sipuliseoksesta.
4. Soseuta maksamakkara, kerma ja sipuliseos sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi mousseksi.
5. Siirrä mousse pursotinpussiin, säilytä jääkaapissa.
6. Irrota piparimuotilla paahtoleipäviipaleista yhteensä noin 30 palaa. Tai leikkaa leipäviipale kahtia, jos et halua käyttää muottia.
7. Kuumenna voi paistinpannussa ja paista parissa erässä leipiin molemmin puolin kaunis väri. Voita saa olla runsaasti.
8. Pursota paistetuille jäähtyneille leipäpaloille nokare maksamoussea ja koristele timjamilla.

Kuohuviinisuositus:

Bernard-Massard Premium Dry

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Luxemburg
15,00 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä