Ainekset
30 pientä leipästä
munaton
valmistusaika 30 min
*
1 salottisipuli
1 rkl voita
1/2 dl valkoviiniä
4-5 oksaa timjamia
300 g maksamakkaraa
1 dl kuohukermaa
*
Lisäksi:
pursotinpussi
15 palaa paahtoleipää
50 g voita
*
Koristeluun:
tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kuullota sipulit voissa pannulla tai pienessä kattilassa. Lisää viini ja timjaminoksat ja hauduta, kunnes viini on haihtunut.
3. Poista timjaminoksat sipuliseoksesta.
4. Soseuta maksamakkara, kerma ja sipuliseos sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi mousseksi.
5. Siirrä mousse pursotinpussiin, säilytä jääkaapissa.
6. Irrota piparimuotilla paahtoleipäviipaleista yhteensä noin 30 palaa. Tai leikkaa leipäviipale kahtia, jos et halua käyttää muottia.
7. Kuumenna voi paistinpannussa ja paista parissa erässä leipiin molemmin puolin kaunis väri. Voita saa olla runsaasti.
8. Pursota paistetuille jäähtyneille leipäpaloille nokare maksamoussea ja koristele timjamilla.