viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Maissikeitto
Reseptit

Maissikeitto & zhug

28.08.2024 Reseptit Meri-Tuuli Väntsi + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Satu Salmitie + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
60 min
servings Created with Sketch.
6 annosta

Maissikeitto saa särmää Lähi-idän mauista. Jemeniläinen chili-korianterisalsa, zhug, kruunaa annoksen.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 l vettä

1 rkl suolaa

3 kotimaista maissia

1 purjo

600 g kiinteää perunaa

100 g pensaspapuja

2 rkl huoneenlämpöistä voita

1 1/5 l vettä

4 dl kermaa

*

Zhug:

1 tl juustokuminansiemeniä

1 tl korianterinsiemeniä

3 ruukkua korianteria

2 valkosipulinkynttä

1 vihreä chili

½ sitruunan mehu

3 rkl oliiviöljyä

1 tl punaisia chililastuja

½ tl kardemummaa

½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola ja maissit kuorineen, keitä 10 minuuttia. Anna maissien jäähtyä keitinliemessään.
2. Pese halkaistu purjo huolellisesti ja suikaloi se. Kuori ja kuutioi perunat. Poista pensaspavuista kannat ja leikkaa ne kahteen osaan.
3. Kuori maissit ja poista kuoren alla olevat pitkät rihmat juoksevan veden alla. Sivele voi maissien pintaan ja laita ne pieneen uunivuokaan. Paahda maisseja grillivastuksilla uunin maksimilämmöllä, kunnes ne ruskistuvat sieltä täältä, käännä pari kertaa paahtamisen aikana. Voit myös grillata maissit.
4. Tee zhug. Paahda juustokuminan- ja korianterinsiemeniä pannulla, kunnes ne tuoksuvat voimakkaasti. Jäähdytä. Laita paahdetut siemenet, ronskisti pienennetty korianteri, valkosipuli ja chili isoon mortteliin tai minisilppuriin. Hienonna karkeaksi silpuksi. Yhdistä kaikki zhug-ainekset kulhossa, sekoita.
5. Kuumenna tilkka voita kattilassa ja kuullota purjo. Lisää perunat ja paista hetki. Lisää vesi ja kiehauta.
6. Irrota maissinjyvät veitsellä ja lisää ne kattilaan. Laita kattilaan myös riivityt tähkät antamaan liemeen makua. Keitä 12 minuuttia ja mausta suolalla. Lisää pensaspavut ja keitä vielä 2 minuuttia.
7. Poista tähkät kattilasta ja lisää kerma, tarkista maku. Tarjoa keitto zhugin kanssa.

Viinisuositus

Barth Fructus Riesling 2022

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Rheingau
18,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Gulassi

time Created with Sketch.
haudutus 2-3 h valmistus 45 min
Keitto
Alkuruoka

Peruna-inkiväärikeitto ja yrttiöljy

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Chunky polenta hiilimaissilla

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Kanaruoka

Lue lisää

Italialaiset pastabileet

27.02.2021 Viinilehden toimitus

Nyt syödään soppaa! 5 x keittoviini erilaisille keitoille

22.02.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Oliivi, rypsi vai avokado? Näin valitset öljyn käyttötarkoituksen mukaan

05.02.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä