viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Mademuhennos

26.06.2012 Antti Vahtera

Nylje made ja poista pää. Poista sisälmykset ja ota maksa talteen. Pese kala juoksevan kylmän veden alla hyvin ja leikkaa se noin 6 cm:n paloiksi. Nostele kalanpalat kattilaan, kaada päälle vesi ja viini ja anna kiehua kannen alla hiljalleen, kunnes kalat ovat kypsiä. Nostele kalat liemestä ja irrota lihat ruodoista. Lisää liemeen mateen maksa ja […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 kg:n kokonainen made

4 dl vettä

4 dl valkoviiniä

4 rkl voita

3 rkl vehnäjauhoja

2 dl kermaa

1 dl silputtua tilliä

12 keitettyä puikulaperunaa

mustapippuria myllystä

maustepippuria myllystä

suolaa

1 sitruunan mehu

Valmistusohje

Nylje made ja poista pää. Poista sisälmykset ja ota maksa talteen. Pese kala juoksevan kylmän veden alla hyvin ja leikkaa se noin 6 cm:n paloiksi. Nostele kalanpalat kattilaan, kaada päälle vesi ja viini ja anna kiehua kannen alla hiljalleen, kunnes kalat ovat kypsiä. Nostele kalat liemestä ja irrota lihat ruodoista. Lisää liemeen mateen maksa ja anna sen kypsyä kuumassa liemessä. Nosta maksa liemestä ja leikkaa se viipaleiksi. Sulata toisessa kattilassa voi. Sekoita voisulaan jauhot ja kaada sitten joukkoon keitinliemi juoksevana nauhana koko ajan sekoittaen. Anna liemen kiehua ja jauhojen kypsyä. Lisää kerma ja keitä vielä hetki. Lisää liemeen pippurit, suola ja tilli sekä kuoritut ja halkaistut perunat ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi joukkoon mateenpalat ja viipaloitu maksa sekä sitruunamehu.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

5 x uudet oranssiviinit

30.01.2025 Teksti: Viinilehden toimitus

Kaupunkilaisesta viininviljelijäksi

29.01.2025 Teksti: Pihla Hintikka Kuvitus: Tuomas Kärkkäinen

Annika Arolainen: ”Kokin työ on unelmieni täyttymys”

28.01.2025 Teksti: Paula Kultanen Ribas Kuvat: Miikka Pirinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä