viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Maa-artisokka-tryffelipasta

06.09.2019 Suvi Rüster + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Valkosipuliöljyssä paistettu maa-artisokka maistuu lihaisalta. Loraus tryffeliöljyä tekee pastasta salonkikelpoisen.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

500 g maa-artisokkia

5 valkosipulinkynttä

1 ruukku salviaa

200 g gnocchi-pastaa

vettä

1 tl suolaa

50 g voita

1 rkl tryffeliöljyä

1 dl pekaanipähkinää

1 dl parmesaania raasteena

mustapippuria

Valmistusohje

1. Pese maa-artisokat huolellisesti ja leikkaa kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Revi salviasta lehdet, hienonna varret.
2. Keitä pasta kevyesti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä.
3. Sulata voi paistokasarissa. Lisää maa-artisokka ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä ja kauniin ruskeita.
4. Mausta tryffeliöljyllä ja suolalla. Lisää salvianlehdet ja pekaanipähkinät. Paista vielä pari minuuttia.
5. Sekoita joukkoon keitetyt pastat. Raasta päälle parmesaanijuustoa. Rouhaise pinnalle myllystä mustapippuria.

Viinisuositus

Sepp Moser Grüner Veltliner Ried Gebling 2017

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Niederösterreich
17,10 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Perunatortilla tryffelillä

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Juustopasta

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Astetta superiorempi arki: tuunatut raviolit ja herkulliset ripasso superioret

Kaupallinen yhteistyö

11.04.2023 Viinilehden toimitus

Somehittien seuralaiset – somen hittiruoat ja viinisuositukset

08.11.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä