Ainekset
800 g maa-artisokkia
1 purjo (valkoinen osa)
2 salottisipulia
1 iso peruna (jauhoinen lajike)
1 rkl voita tai öljyä
4 dl kasvislientä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
1/4 tl pippuria
ripaus cayennepippuria
*
Sipsit:
200 g maa-artisokkia
1 1/2 dl rypsiöljyä
sormisuolaa
Valmistusohje
1. Kuori maa-artisokat. Viipaloi purjon valkoinen osa ja huuhdo viipaleet siivilässä. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja paloittele peruna.
2. Kuullota kasviksia hetki rasvassa kattilassa
3. Lisää kasvisliemi ja viini. Keitä kasvikset pehmeiksi.
4. Soseuta kasvikset sileäksi soseeksi.
5. Kaada kerma soseen joukkoon, kuumenna ja mausta keitto
6. Sipsejä varten mukuloita ei tarvitse kuoria. Leikkaa ne lehden ohuiksi viipaleiksi esim. mandoliinileikkurilla tai juustohöylällä. Kuivaa viipaleet talouspaperilla.
7. Paista sipsit 175-asteisessa öljyssä useammassa erässä kullanruskeiksi ja rapeiksi.
8. Valuta liika öljy talouspaperin päällä ja mausta suolalla. Tarjoa keiton kanssa.
9. Nauti maa-artisokkakeitto ja maa-artisokkasipsit pinot gris´n kera.