Ainekset
1 prk (250 g) maitorahkaa
200 g voita
2 dl juustoraastetta
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl seesaminsiemeniä
*
Täyte:
250 g maa-artisokkia
5 dl tatteja puhdistettuna ja viipaloituna
25 g voita
3 rkl hienonnettua timjamia
1/2 tl suolaa
200 g valkosipulituorejuustoa
1 prk (150 g) ranskankermaa
*
Pinnalle:
2 rkl pinjansiemeniä
1 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Mittaa monitoimikoneen kulhoon kaikki pohjataikinan ainekset. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Voit nyppiä taikinan tasaiseksi myös kulhossa sormin. Nosta taikina kylmään puoleksi tunniksi.
2. Pese maa-artisokat huolellisesti ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla.
3. Paista tatteja ja hienonnettua timjamia voissa paistinpannulla, kunnes sienet hieman ruskistuvat.
4. Lisää maa-artisokkaviipaleet ja jatka paistamista muutaman minuutin. Mausta suolalla.
5. Ripottele leivinpaperin päälle hieman gluteenitonta jauhoseosta. Kaaviloi taikina leivinpaperin päällä noin puolen sentin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leivinpaperi pysyy paikallaan, kun pirskottelet pöydälle leivinpaperin alle muutaman tipan vettä. Vedä pohjataikina leivinpapereineenuunipellille.
6. Sekoita valkosipulituorejuusto ja ranskankerma, levitä pohjalle. Nostele päälle maa-artisokka-tattiseosta. Taita taikinan reunoja parin sentin verran täytteen päälle. Ripottele pintaan pinjansiemeniä ja voitele reunat oliiviöljyllä.
7. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat kauniin kullanruskeat. Tarjoa suolainen piirakka haaleana tai lämpimänä.
Vinkki: Piirakkaan voi käyttää niin tuoreita, pakastettuja kuin kuivattujakin tatteja. Liota kuivatut sienet ennen käyttöä ja sulata pakastetut.
Viinisuositus:
Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2021
Alkon tuotenro 1:
21,99 €
0,75 l
Löytö