Maa-artisokka-tattigalette

Suolainen piirakka, nyt on niiden aika! Leivo maukas pohja, kasaa täytteeksi maa-artisokkaa ja sieniä, paista ja nauti viinin kanssa. Käppyräistä ohutkuorista maa-artisokkaa ei tarvitse edes kuoria, riittää kun peset sen huolellisesti mullasta puhtaaksi.

1 h 30 min
servings 8–10 annosta

21.10.2020 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 prk (250 g) maitorahkaa

200 g voita

2 dl juustoraastetta

4 dl gluteenitonta jauhoseosta

1/2 dl seesaminsiemeniä

*

Täyte:

250 g maa-artisokkia

5 dl tatteja puhdistettuna ja viipaloituna

25 g voita

3 rkl hienonnettua timjamia

1/2 tl suolaa

200 g valkosipulituorejuustoa

1 prk (150 g) ranskankermaa

*

Pinnalle:

2 rkl pinjansiemeniä

1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Mittaa monitoimikoneen kulhoon kaikki pohjataikinan ainekset. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Voit nyppiä taikinan tasaiseksi myös kulhossa sormin. Nosta taikina kylmään puoleksi tunniksi.
2. Pese maa-artisokat huolellisesti ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla.
3. Paista tatteja ja hienonnettua timjamia voissa paistinpannulla, kunnes sienet hieman ruskistuvat.
4. Lisää maa-artisokkaviipaleet ja jatka paistamista muutaman minuutin. Mausta suolalla.
5. Ripottele leivinpaperin päälle hieman gluteenitonta jauhoseosta. Kaaviloi taikina leivinpaperin päällä noin puolen sentin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leivinpaperi pysyy paikallaan, kun pirskottelet pöydälle leivinpaperin alle muutaman tipan vettä. Vedä pohjataikina leivinpapereineenuunipellille.
6. Sekoita valkosipulituorejuusto ja ranskankerma, levitä pohjalle. Nostele päälle maa-artisokka-tattiseosta. Taita taikinan reunoja parin sentin verran täytteen päälle. Ripottele pintaan pinjansiemeniä ja voitele reunat oliiviöljyllä.
7. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat kauniin kullanruskeat. Tarjoa suolainen piirakka haaleana tai lämpimänä.

Vinkki: Piirakkaan voi käyttää niin tuoreita, pakastettuja kuin kuivattujakin tatteja. Liota kuivatut sienet ennen käyttöä ja sulata pakastetut.

Viinisuositus:

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla