viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Maa-artisokka-tattigalette

21.10.2020 Suvi Rüster + Kuva Sami Repo + Viinisuositus Antti Rinta-Huumo

time Created with Sketch.
1 h 30 min
servings Created with Sketch.
8–10 annosta

Suolainen piirakka, nyt on niiden aika! Leivo maukas pohja, kasaa täytteeksi maa-artisokkaa ja sieniä, paista ja nauti viinin kanssa. Käppyräistä ohutkuorista maa-artisokkaa ei tarvitse edes kuoria, riittää kun peset sen huolellisesti mullasta puhtaaksi.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 prk (250 g) maitorahkaa

200 g voita

2 dl juustoraastetta

4 dl gluteenitonta jauhoseosta

1/2 dl seesaminsiemeniä

*

Täyte:

250 g maa-artisokkia

5 dl tatteja puhdistettuna ja viipaloituna

25 g voita

3 rkl hienonnettua timjamia

1/2 tl suolaa

200 g valkosipulituorejuustoa

1 prk (150 g) ranskankermaa

*

Pinnalle:

2 rkl pinjansiemeniä

1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Mittaa monitoimikoneen kulhoon kaikki pohjataikinan ainekset. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Voit nyppiä taikinan tasaiseksi myös kulhossa sormin. Nosta taikina kylmään puoleksi tunniksi.
2. Pese maa-artisokat huolellisesti ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla.
3. Paista tatteja ja hienonnettua timjamia voissa paistinpannulla, kunnes sienet hieman ruskistuvat.
4. Lisää maa-artisokkaviipaleet ja jatka paistamista muutaman minuutin. Mausta suolalla.
5. Ripottele leivinpaperin päälle hieman gluteenitonta jauhoseosta. Kaaviloi taikina leivinpaperin päällä noin puolen sentin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leivinpaperi pysyy paikallaan, kun pirskottelet pöydälle leivinpaperin alle muutaman tipan vettä. Vedä pohjataikina leivinpapereineenuunipellille.
6. Sekoita valkosipulituorejuusto ja ranskankerma, levitä pohjalle. Nostele päälle maa-artisokka-tattiseosta. Taita taikinan reunoja parin sentin verran täytteen päälle. Ripottele pintaan pinjansiemeniä ja voitele reunat oliiviöljyllä.
7. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat kauniin kullanruskeat. Tarjoa suolainen piirakka haaleana tai lämpimänä.

Vinkki: Piirakkaan voi käyttää niin tuoreita, pakastettuja kuin kuivattujakin tatteja. Liota kuivatut sienet ennen käyttöä ja sulata pakastetut.

Viinisuositus:

Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2021

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
21,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Tomaatti-pestopiirakat

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pikkusyötävä

Quiche lorraine metsäsienistä

time Created with Sketch.
55 + pohjan esipaistamine min
Leivonnainen

Lue lisää

Syksyiseen herkutteluun: hirvipata + Armigero-punaviini

Kaupallinen yhteistyö

14.10.2024 Viinilehden toimitus

5 x sesongin ruoka-viinipari

30.09.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Alkon alkusyksyn uutuudet

30.09.2024 Antti Rinta-Huumo + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä