Ainekset
4 annosta
maidoton, munaton, vegaaninen
40 min + 1 h kypsennykseen
*
4 porkkanaa
1 keskikokoinen lanttu
1/2 mukulaselleri
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl ras el hanout -mausteseosta
2 rkl oliiviöljyä
vettä
4 luumua
12 taatelia
lehtipersiljaa hienonnettuna
*
Ras el hanout:
2 tl hienonnettua juustokuminaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl suolaa
2 tl jauhettua mustapippuria
1/2 tl kanelia
1/2 tl jauhettuja korianterin siemeniä
1/2 tl cayennepippuria
1/2 tl jauhettua maustepippuria
*
Tabbouleh:
250 g bulguria
vettä
suolaa
1/2 kurkku
1 valkosipulinkynsi
4 tomaattia kuutioina
1 dl korianteria hienonnettuna
1 dl persiljaa hienonnettuna
6 rkl oliiviöljyä
1 sitruuna (kuori + 2 rkl mehua)
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele juurekset isohkoiksi paloiksi. Kuori sipulit. Viipaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Valmista ras el hanout -masteseos sekoittamalla kaikki mausteet keskenään.
3. Kuumenna taginepata tai käyttä valurautapataa. Lisää pataan oliiviöljy sekä sipulit. Kuullota hetki.
4. Lisää juurekset. Kuullota myös juureksia hetki. Mausta ras el hanout -mausteseoksella.
5. Lisää vettä sen verran, että tuotteet peittyvät juuri ja juuri. Anna hautua miedolla lämmöllä kanen alla noin tunnin.
6. Paloittele padan kypsyessä kivettömät luumut neljään osaan ja poista taateleista kivet. Lisää ne pataan tunnin kypsymisen jälkeen ja hauduta vielä 10 minuuttia.
7. Valmista padan kypsyessä myös tabbouleh. Keitä bulgur suolavedessä pakkauksen ohjeiden mukaan kypsäksi.
8. Kuori kurkku ja valkosipuli. Kuutio kurkku ja tomaatit. Hienonna valkosipuli ja yrtit.
9. Lisää kasvikset, yrtit, öljy ja sitruunan raastettu kuori bulgurin sekaan. Mausta 2 rkl sitruunamehua, suolalla ja pippurilla.
10. Ripottele taginepadan pintaan juuri ennen tarjoilua lehtipersiljaa. Tarjoile pata tabboulehin kanssa.
Viinisuositus
Casa Marrone Gran Marrone Appassimento Organic 2019
Alkon tuotenro 1: