viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Juurestagine ja tabbouleh-salaatti

14.09.2018 Arto Rastas + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Janic Leino

time Created with Sketch.
1 h 30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Tagine kasviksista. Luumuinen juurestagine yllätti tekijänsäkin maukkaudellaan. Kerrassaan mainio kasvisruoka, jossa juureksista, hedelmistä ja mausteista syntyy pata, joka ei lihaa kaipaa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

maidoton, munaton, vegaaninen

40 min + 1 h kypsennykseen

*

4 porkkanaa

1 keskikokoinen lanttu

1/2 mukulaselleri

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

3 rkl ras el hanout -mausteseosta

2 rkl oliiviöljyä

vettä

4 luumua

12 taatelia

lehtipersiljaa hienonnettuna

*

Ras el hanout:

2 tl hienonnettua juustokuminaa

1 tl jauhettua inkivääriä

1 tl suolaa

2 tl jauhettua mustapippuria

1/2 tl kanelia

1/2 tl jauhettuja korianterin siemeniä

1/2 tl cayennepippuria

1/2 tl jauhettua maustepippuria

*

Tabbouleh:

250 g bulguria

vettä

suolaa

1/2 kurkku

1 valkosipulinkynsi

4 tomaattia kuutioina

1 dl korianteria hienonnettuna

1 dl persiljaa hienonnettuna

6 rkl oliiviöljyä

1 sitruuna (kuori + 2 rkl mehua)

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele juurekset isohkoiksi paloiksi. Kuori sipulit. Viipaloi sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Valmista ras el hanout -masteseos sekoittamalla kaikki mausteet keskenään.
3. Kuumenna taginepata tai käyttä valurautapataa. Lisää pataan oliiviöljy sekä sipulit. Kuullota hetki.
4. Lisää juurekset. Kuullota myös juureksia hetki. Mausta ras el hanout -mausteseoksella.
5. Lisää vettä sen verran, että tuotteet peittyvät juuri ja juuri. Anna hautua miedolla lämmöllä kanen alla noin tunnin.
6. Paloittele padan kypsyessä kivettömät luumut neljään osaan ja poista taateleista kivet. Lisää ne pataan tunnin kypsymisen jälkeen ja hauduta vielä 10 minuuttia.
7. Valmista padan kypsyessä myös tabbouleh. Keitä bulgur suolavedessä pakkauksen ohjeiden mukaan kypsäksi.
8. Kuori kurkku ja valkosipuli. Kuutio kurkku ja tomaatit. Hienonna valkosipuli ja yrtit.
9. Lisää kasvikset, yrtit, öljy ja sitruunan raastettu kuori bulgurin sekaan. Mausta 2 rkl sitruunamehua, suolalla ja pippurilla.
10. Ripottele taginepadan pintaan juuri ennen tarjoilua lehtipersiljaa. Tarjoile pata tabboulehin kanssa.

Viinisuositus

Casa Marrone Gran Marrone Appassimento Organic 2019

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Apulia
14,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Lämmittävä burgundinpata

time Created with Sketch.
3 h 30 min
Munaton Liharuoka
Alkuruoka

Herkulliset burrata-luumuvohvelit

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Huippupunaviini ja lammas-sienipata – syksyn kutkuttavin makupari!

Kaupallinen yhteistyö

11.10.2021 Viinilehden toimitus

Villapaitoja, viiden tähden ripassoa ja vegepataa

Kaupallinen yhteistyö

04.10.2021 Viinilehden toimitus

Zinfandel on pataruokien luottokumppani

13.09.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä