viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Lohipastrami

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista lohesta kaikki ruodot ja rasvat, jotta saat kauniin, punaisen lohipalan. Mausta suolalla. Anna maustua noin 1,5 – 2 tuntia. Kääri lohi tiukkaan kelmupakettiin. Laita uuninkestävään astiaan hieman vettä ja lohipaketti siihen. Nosta 100-asteiseen uuniin ja anna lämmetä n. 5 – 8 minuuttia. Älä anna lohen sisälämpötilan ylittää 25-astetta. Jäähdytä nopeasti. Poista kelmu ja pyörittele […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

n. 100 - 120 g lohifilettä henkeä kohti

1 dl murskattua musta-, valko- ja punapippuria

merisuolaa

frisee-salaattia

rucola-salaattia

ruohosipulia

vähän parmesania

1/2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Poista lohesta kaikki ruodot ja rasvat, jotta saat kauniin, punaisen lohipalan. Mausta suolalla. Anna maustua noin 1,5 – 2 tuntia.

Kääri lohi tiukkaan kelmupakettiin. Laita uuninkestävään astiaan hieman vettä ja lohipaketti

siihen. Nosta 100-asteiseen uuniin ja anna lämmetä n. 5 – 8 minuuttia. Älä anna lohen sisälämpötilan ylittää 25-astetta. Jäähdytä nopeasti.

Poista kelmu ja pyörittele lohi kauttaaltaan pippuriseoksessa. Leikkaa haluamasi kokoisia paloja ja tarjoile sekoitetun salaatin kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Voisiko tulevaisuudessa ostaa ravintolasta viiniä mukaan?

16.04.2025 Annukka Oksanen + kuvat Satu Salmitie ja Shutterstock

Espanjan viileimmät – pruuvissa neljä keväistä valkoviiniä

14.04.2025 Antero Niemiaho

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä